Част от около 7-те хиляди бежанци от Афганистан във Великобритания,

...
Част от около 7-те хиляди бежанци от Афганистан във Великобритания,
Коментари Харесай

Липсата на предлагане на жилища оставя афганистански бежанци във Великобритания на хотел

Част от към 7-те хиляди бежанци от Афганистан във Англия, които са настанени краткотрайно в хотели, евентуално ще останат най-малко до Нова година в тях. Причината е, че управляващите изпитват усложнения да им намерят непрекъснати жилища. 

Матю Райкрофт, който е основен секретар на Министерството на вътрешните работи, осведоми депутатите в Народното събрание, че се надява да бъде реализиран прогрес с преместването на афганистанците в по-постоянни места за престояване до два месеца, само че е ясно, че за някои от тях ще бъде нужно повече време. 

Около 7 хиляди афганистански бежанци са в хотели в допълнение към 8-те пристигнали и търсещи леговище преди да се стигне до неочакваната евакуация от Кабул през август. Има към 70 деца без родители, 16 от които са под 16 години. 

От парламентарната комисия за вътрешни работи показаха подозрение, че хотелите са най-хубавото място за децата, които идват сами на Острова. Райкрофт обаче осведоми, че има прекомерно едва предложение за непрекъснато настаняване от общините из цялата страна. Депутатите научиха още, че за култивиране на молба за леговище приблизително отива повече от година и описът на чакащите става все по-дълъг с непрекъснато подаваните нови заявки. 

От Министерството на вътрешните работи се надяват да усилят с хиляда души личния състав, който се занимава с молбите, до края на финансовата година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР