Част от фасадата на стара жилищна сграда се срути в

...
Част от фасадата на стара жилищна сграда се срути в
Коментари Харесай

Падна част от фасадата на стара жилищна сграда в центъра на София. Има ли пострадали?

Част от фасадата на остаряла жилищна постройка се срути в центъра на София. Огромните парчета, които са част от тераса, са паднали на тротоара на метри от пешеходците. За благополучие няма потърпевши и нанесени материални вреди.

Малко след 9 часа сутринта в понеделник парчета бетон от терасата на третия етаж от жилищната постройка на ъгъла на ул. „ Граф Игнатиев “ и „ 6 ти септември “ в София падат с пронизителен тропот на пешеходния тротоар. Пострадали за благополучие няма. На място идва екип на Аварийното избавително звено на Столичната община.

Сградата е строена през 50 те години на предишния век. Отговорност за поддръжката й се носи от живущите в нея. Затова от Столичния инспекторат могат да издадт единствено наставление в период на месец да се подхващат ограничения по обезопасяване на останалите тераси. Хората от кооперацията обаче упрекват преминаващия през ул. Граф Игнатиев трамвай – вибрациите му разрушавали собствеността им.

Поддръжката на общите елементи в жилищните здания е измежду най-големите проблеми, които преглежда Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност.. Трудно се събират пари за поправки от всички живущи, разясняват домоуправители. В момента тече публично разискване на тези промени в Министерството на районното развиване. В тях е заложено в случай че съседът не внася таксите, локалната община да ги събира при заплащането на локалните налози.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР