Част от домакинствата у нас са притеснени от идеята за

...
Част от домакинствата у нас са притеснени от идеята за
Коментари Харесай

Ток за бедни и богати: Кои домакинства ще плащат повече?


Част от семействата у нас са обезпокоени от концепцията за и по-скъпо електричество при ползване над 250-300 киловатчаса месечно. Премиерът Гълъб Донев разгласи в предаването " Лице в лице ", че учредения за паника няма.

Семейството на Тереза Илиева е обезпокоеното, че сметките за ток може да са по-високи, в случай че има две цени съгласно потреблението. Въпреки че не се отопляват с електричество употребяват много електроуреди - сушилня, пералня, ледник, печка.

„ Тревожи ме да не нарастне, в случай че има вид за понижение, ще е по-добре “, съобщи тя.

При семействата, които се отопляват напълно на ток, терзанията са още по-големи.

„ Ще се наложи да се лишаваме от доста неща. Само на ток сме и се опитваме да пестим, тъй като и отоплението ни е парно с казанче, което се топли с ток “, изясни Неделка Лачева.

Според някои от енергийните специалисти семействата, които употребяват ток за отопление, може да се окажат ощетени.

„ Домакинства, които употребяват ток за отопление, които са с повече членове живеещи на една повърхност, евентуално ще прескочат тази граница и техните сметки ще се завишат “, счита енергийният специалист Антон Иванов.

Според други по-справедливо ще бъде, в случай че има точна формулировка за енергийно безпаричен.

„ Да категоризираме енрегийно бедните и този фонд за енергийна помощ на семействата може да е разпределен по заслужено, най-бедните да получат повече от 250-300 киловата електронерегия “, добави енергийният специалист Иван Хиновски.

Според премиера въвеждането на двете цени е по-стар вид, върху който е работено, а в този момент кабинетът ще опита да направи друго.

„ Ще опитаме да създадем по този начин, че хората да имат идентични разноски за ток, газ парно, а не да се чудят на какво да преминат в средата на сезона “, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев.

Точните планове и цени за каква консумация по какъв брой ще плащаме занапред следва да станат ясни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР