Часове след като стана ясно, че от прокуратурата са поискали

...
Часове след като стана ясно, че от прокуратурата са поискали
Коментари Харесай

Отзвукът в НС за исканата оставка на Борисов

Часове откакто стана ясно, че от прокуратурата са поискали имунитета на депутат с букви Б.Б. депутати от разнообразни партии разясниха дейностите на прокуратурата.

Номинираният за министър председател с втория мандат Николай Денков счита, че желаният имунитет на Бойко Борисов е опит да се неодобрява сформирането на постоянно държавно управление и прикани прокуратурата да не се употребява като " бухалка ”.

Радостин Василев разгласи като добра новината за поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. " Това е добра вест, прекомерно закъсняла, само че по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Надявам се да си го даде непринудено като мен и Костадин Костадинов, само че в случай че не си го даде, ще бъде забавно гласоподаване в зала ”, сподели Василев. Той призна, че активизацията на прокуратурата е почнала от неговия имунитет.

Според водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ обстановката е доста сериозна. " Свидетели сме на цялостен разпад на страната. Всяка една – законодателна,изпълнителна, правосъдна власт има своите проблеми. Вече следим война сред институциите и сред другите управляващи. От политическа целенасоченост може да има разнообразни решения, само че юридическата страна на нещата има своите способени органи ”, сподели той.

Председателят на " Възраждане ” Костадин Костадинов счита, че единственият вид е нови избори. " Инатът на ПП-ДБ да сформират държавно управление, макар че към този момент нямат морална и законова легитимност, може да унищожи България. Те са потвърдени сътрудници на непозната страна, а не да вземат участие в ръководството на страната ”, изясни той във връзка вчерашното чуване по искане на партията му дали е имало координиране с непознато посолство на фрагменти от нашите спецслужби.

" В тази обстановка никой не е над закона ”, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ и добави, че без значение дали депутатът се споделя Радостин Василев или Бойко Борисов, би трябвало да носи отговорност за дейностите си. От партията му ще поддържат това (искането за събаряне на имунитет) в зала.

Пред БГНЕС Георги Свиленски от Българска социалистическа партия изясни, че от партията му ще гласоподават " за ” свалянето на имунитета на Борисов. " Законната процедура за довеждане докрай на всяко едно произвеждане е през правосъдната зала, не през Народното събрание. Интересното е, че тези, които се пробваха и го арестуваха нелегално, тези дни мислят схеми по какъв начин да го спасят - приказвам за Политическа партия ”, добави депутатът от Българска социалистическа партия.

Самият Борисов изясни, че няма да си даде имунитета, тъй като няма къща в Барселона, съобщи нова тв.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР