Часове след като OpenAI отстрани своя главен изпълнителен директор, съоснователят

...
Часове след като OpenAI отстрани своя главен изпълнителен директор, съоснователят
Коментари Харесай

Съоснователят на OpenAI Грег Брокман също напуска

Часове откакто OpenAI в профил своя основен изпълнителен шеф, съоснователят и някогашен началник Грег Брокман разгласи: „ въз основа на днешните вести напущам “.

Сам Алтман не е единственият значим началник на OpenAI, който напусна компанията в петък. Часове след уволнението на Алтман, при което управителният съвет съобщи, че „ към този момент няма доверие в способността му да продължи да управлява OpenAI„, съоснователят и някогашен ръководител на борда на шефовете Грег Брокман разкри в X, че също напуща.

Когато OpenAI разгласи „ промяната на управлението “ и че основният механически шеф Мира Мурати ще поеме поста на краткотраен основен изпълнителен шеф, тя сподели, че Брокман ще се отдръпна като ръководител, само че ще остане на поста си в компанията, като ще бъде зависещ на основния изпълнителен шеф. Само няколко часа по-късно това престана да бъде правилно.

В обявата в X (преди Twitter) Брокман съобщи, че е изпратил следното известие до чиновниците на OpenAI:

„ Здравейте всички,

гордея се с това, което изградихме всички дружно, откогато започнахме в моя апартамент преди 8 години. дружно преминахме през сложни и велики времена, като постигнахме толкоз доста макар всички аргументи, заради които това би трябвало да е невероятно.

само че въз основа на днешните вести аз се отдръпвам.

откровено поисквам на всички вас единствено най-хубавото. не преставам да имам вяра в задачата за основаване на безвреден AGI, който да е от изгода за цялото човечество “.

Засега няма свястно пояснение на протичащото се, мненията на аналитиците са най-различни, само че вероятно напълно скоро ще разберем какви са същинските аргументи за това разтърсване в областта на изкуствения разсъдък. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР