Часове след атаката срещу моста за Крим, Русия преустанови участието

...
Часове след атаката срещу моста за Крим, Русия преустанови участието
Коментари Харесай

Край на зърнената сделка: Русия преустанови участието си в споразумението

Часове след офанзивата против моста за Крим, Русия прекрати присъединяване си в зърнената договорка. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва, ще се върне към съглашението, когато бъдат изпълнени настояванията на Русия. По думите на Песков излизането от договорката няма връзка с гърмежа на Керченския мост.

Зърнената договорка беше реализирана през юли предходната година, с цел да бъде преодоляна световната продоволствена рецесия. Съгласно съглашението Украйна можеше да изнася зърното си през черноморските пристанища.

Договорът беше удължаван няколко пъти, а последният период изтече през днешния ден. Москва твърди, че без значение от съглашението, са останали спънки пред износа на съветско зърно и торове, макар че те не попадат непосредствено под глобите на Запада.

" Фактически черноморските съглашения през днешния ден стопираха да работят. Както президентът на Руската федерация съобщи по-рано, крайният период беше 17 юли. За страдание частта от черноморските съглашения, които се отнасят за Русия, не са изпълнени до момента. За това дейностите на споразуменията се преустановяват. Веднага щом съветската част от контракта бъде изпълнена, съветската страна неотложно ще се върне към осъществяването на тази договорка ", сподели Дмитрий Песков, представител на Кремъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР