Часове преди старта на 49-ото Народно събрание лидерът на ГЕРБ

...
Часове преди старта на 49-ото Народно събрание лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

`Борисов: Правителство може да бъде създадено единствено от двете най-големи формации в парламента - ГЕРБ и ПП-ДБ

Часове преди старта на 49-ото Народно заседание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов направи изказване от партийната централа, където проведе среща с депутати от партията. Той е безапелационен, че държавно управление може да бъде основано само от двете най-големи обединения в парламента ГЕРБ –СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

По думите на Борисов без ГЕРБ държавно управление няма да може да се сформира. Той пророкува заплахата да има нови предварителни избори, без да има признат бюджет на страната.

Очаквам в идващите дни повече разсъдък и мъдрост от политическите партии, в противоположен случай  ще отидем на избори без бюджет, сподели Борисов. Той означи, че времето за първото съвещание на новото Народно събрание е неуместно, тъй като е буйната седмица и помоли депутатите си на следващия ден да не се поддават на провокации.

За ръководител на Народното събрание ГЕРБ-СДС ще предлагат Росен Желязков, който беше и първата им номинация в 48-я парламент. За негов заместител ще повдигнат Росица Кирова. Председател на ПГ на ГЕРБ-СДС ще е още веднъж Десислава Атанасова, а нейни заместници ще са водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

Борисов бе безапелационен, че без ГЕРБ  държавно управление не може да има. „ Готови сме, диалогични сме, единственото, което желаеме, е към нас да се отнасят с почитание, поради голямата войска от гласоподаватели, която стои зад нас “, уточни той.

„ Утре Вежди Рашидов ще удари звънеца, ще стартират консултациите, имаме вид „ А “ и вид „ Б “, изясни на депутатите си Борисов. Той ги прикани към примирение.

Според водача на ГЕРБ през юни страната може и да спре да заплаща, в случай че няма бюджет. За да не се стигне до сходен сюжет, „ би трябвало да проявим разсъдък, единодушие, толерантност. Колкото и да ни нападат нашите другари, единственото устойчиво, дълготрайно държавно управление е сред двете огромни обединения. Това е дълготрайно, да имаме ясна, правилна политика. По създание на 99 % ни съответстват вижданията в стратегиите. Войната сред нашите партии беше толкоз яростна “.

„ Самоконтролът в такова държавно управление сред партиите е максимален поръчител за противопоставяне на корупцията “.

Има и други разновидности, само че там има разграничителни линии във връзка с Украйна, къде се намираме в Европа, там е и тематиката за Северна Македония. „ ИТН “ споделят, че в Народното събрание ще играят ролята на държавен и партиен надзор, „ Възраждане “ си пазят електората, Движение за права и свободи са подготвени да ръководят постоянно, и оставаме ние и „ Продължаваме промяната “, сподели Борисов.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР