Часове преди номинираният от Бойко Борисов за министър-председател Даниел Митов

...
Коментари Харесай

Ако не ви харесват правителствата ми, имам и други

Часове преди номинираният от Бойко Борисов за министър-председател Даниел Митов да получи от президента проучвателния мандат за сформиране на държавно управление, министър председателят в оставка се включи директно по фейсбук, с цел да разгласи състава на проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Видеото от болничното заведение " Софиямед ", където Борисов обитава откакто в понеделник му беше направена следващата интервенция на коляното, изглеждаше като епизод от известния английски сериал в жанра на политическата ирония The New Statesman ( " Новият политик " ).

Борисов направи изказването си в откритата отпреди изборите комуникациона форма - в отсъствието на публицисти, а реплики му подаваха претендентите за министри. Обичайно това се случваше до момента до момента в който кара " джипката на триумфите ", само че във вторник Борисов се показа с патерица и по къси панталони, с цел да се види шинирания му след интервенцията крайник.

" Утре ще ме изпишат. Пет интервенции са ми правени - 3 на едното, 2 на другото коляно. Ако нещо щеше да способства, да отида в Народното събрание... ". Така Борисов отговори на рецензиите от другите политически сили и на публичното отвращение от явното неуважение, което той съвсем през цялата си политическа кариера показва към Народното събрания, което по конституция е най-важната институция в страната.

Заявявайки преди дни неистината, че по този начин са правели и други преди него, водачът на ГЕРБ не участва в пленарната зала, когато в петък беше гласувана подадената от него оставка на третото му държавно управление. С решение на депутатите от същия ден той беше длъжен да се яви в Народното събрание, с цел да бъде изслушан по оферти от кабинета му План за възобновяване и резистентност. С информацията, че за следващ път е претърпял незабавна интервенция на разкъсан менискус и фрагментите от столичната болница, Борисов показва и уважителна причина да не се яви на парламентарен надзор.

" Казвах още на Станишев - стой ги тея Мая и Корнелия, излез ти. Истерични, злобни дами. Сега те и Капон, и още двама мъже... желаят да вървя в Народното събрание. Забравете ме - медиите, и всички, ще приказвам единствено партийни работи. Слави Трифонов в този момент би трябвало да приказва. Можем да се поддържаме, аз накуцвам с десния, той с левия крайник, само че не в този момент ", продължи монолога си министър председателят в оставка.

Думите му провокираха реакция на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Чухте ли Борисов? От дума на дума си дойдохме на думата. Той проговори за задкулисието, което самичък сътвори. Миналата седмица стартира поименно да изрежда хора от всички партии, на които е помагал. Интересно против какво. А през днешния ден призна, че разговарял със Сергей Станишев да ме махне. Представяте ли си: водачът на ръководещата партия споделя на водача на опозицията да в профил неуместните му хора ", съобщи Нинова.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР