Часове по-късно ротационният премиер в оставка Денков призова: Спазете думата

...
Часове по-късно ротационният премиер в оставка Денков призова: Спазете думата
Коментари Харесай

Денков към ГЕРБ-СДС: Спазете думата си, не хвърляйте държавата в хаос

Часове по-късно ротационният министър председател в оставка Денков прикани: " Спазете думата си и осъществете ротацията ".

Ето какво още сподели той: 

" За да осъществим дълготрайните си задания преди 9 месеца се съгласихме с ГЕРБ-СДС, че държавното управление е със период от 18 месеца, като в средата на интервала ще се ротират министър председателите, а министрите ще се ротират единствено по взаимно единодушие. Аз съблюдавах обещанието си и на 6 март моята оставка беше призната.

Преговорите за сформиране на Министерски съвет демонстрираха, че нямаме взаимно единодушие за промяна на министри. Съгласно ангажимента ни, би трябвало единствено ние с госпожа Габриел да сменим позициите си.

Успоредно с това в хода на договарянията изработихме съглашение за промяна в правосъдната система, регулаторите и службите. То беше оповестено и ние сме подготвени да го подпишем.

Обръщам се към управлението на ГЕРБ-СДС и подсещам за даденото преди 9 месеца заричане - вместо да хвърлят държават в безпорядък, дано спазят дадената дума, да подпишем съглашението и да гласуваме държавно управление с министър-председател и министър на външните работи Мария Габриел без да променяме състава на Министерски съвет ", сподели Денков в обръщението си. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР