Чашата преля. Ние като общество влизаме в един следващ етап.

...
Чашата преля. Ние като общество влизаме в един следващ етап.
Коментари Харесай

Криминален психолог за случая с Дебора: Чашата преля

Чашата преля. Ние като общество влизаме в един идващ стадий. Доскоро търсехме кой е виновен, търсехме своите оправдания, само че в този момент всички ние дружно казахме " Стига! " и поехме своята отговорност като хора, като общество, като родители, като близки. Това сподели престъпният психолог Станислава Савова в предаването " България, Европа и светът на фокус " на " Фокус "

Според нея, в случай че сме будни като общество и реагираме навреме на всеки сигнал за укриване и премълчаване на условия и обстоятелства към подобен вид закононарушения, няма да се стига до толкоз доста трагични случаи. " 30 години платихме с цената на доста животи, скъпи животи ", добави Станислава Савова.  

По думите й жертви са и потърпевшите, и насилниците. " Тук не става въпрос за изолирани случаи, а за систематична неточност, която сме позволили. Не е наложително насилникът да е татуиран, да е бил арестуван, да е бил в пробация или да е пропагандатор на наркотични субстанции. Може да бъде на първо четене честен жител с специалност, с име, който у дома упражнява психическо или физическо принуждение. Но постоянно, постоянно има индикации за това “, съобщи Станислава Савова.  

Тя признаците, които би трябвало да са индикация, че индивидът до нас е податлив към принуждение. " Разминаване сред думи и дейности. Тогава, когато момичето или момчето биват заставяни да създадат нещо против волята си, тогава, когато даже на смешка биват наказвани за нещо, което не е ОК по отношение на техния сътрудник, даже самите те да не схващат защо става дума – леко пошляпване, размахване на пръст, намусване. Заплахи, че в случай че не създадат това и това, връзката ще завърши. Въобще, всичко това, което усещат девойките и момчетата, че по някакъв метод ги потиска, не желаят да създадат и уронва тяхното самочувствие и самоуважение “, уточни престъпният психолог. 

Тя посъветва жертвите постоянно да търсят помощ от близки, другари и институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР