Чаша червено вино на ден НЯМА да понижи риска от

...
Чаша червено вино на ден НЯМА да понижи риска от
Коментари Харесай

Чаша вино на ден - здраво сърце? Невярно!

Чаша алено вино дневно НЯМА да намали риска от развиване на сърдечно-съдови болести. Това съобщи завеждащ отделението по кардиохирургия в Националния център по хирургия „ Вишневский " Вадим Попов, оповестява РИА Новости.
Според сърдечния хирург, с цел да е крепко сърцето, би трябвало да се води деен метод на живот, храненето да е здравословно, мисленето - положително. За страдание множеството от нас са уверени, че в случай че изядат нужния артикул и глътнат нужните таблетки, всичко ще е наред. Няма такова нещо, нещата не се случват по този метод, споделя Попов.
Ефектът от аленото вино не е доказан, а проучванията, извършени с пациенти, не са посочили кой знае какви особени въздействия на алкохолната напитка върху сърцето. Според Попов, да се използва вино за профилактика на сърдечно-съдовите болести е безсмислено.
Миналото лято обаче, интернационален екип от учени от Франция и Англия стигнаха до извода, че при тези, които изцяло са се отказали от алкохол или използват над 140 грама чист алкохол на седмица, се усилва рискът от деменция. Изследователите в този план оповестиха, че съгласно тях алкохолът в дребни количества може да отбрани мозъка, само че би трябвало да се знае, че пък основава риск за отключване на рак и заболявания на черния дроб.
Основният проблем при конфликта на двете спорни отзиви на учените - потребен ли е или нездравословен алкохолът, е че не се регистрира таргета, не се диференцира за кого. Вероятно има безвредно количество алкохол, което в случай че се използва през несъмнено време може да повлияе добре върху намаление равнищата на напрежението и ускорение на храносмилането. 
Но...Между 6 и 10 % от човешката популация са хора, склонни към алкохолна взаимозависимост. Те физиологично не могат да одобряват следено алкохол по ред химични и психически аргументи. За тях не е безвредно поемането даже на 50 грама алкохол, защото това ги вкарва в неустоимото предпочитание да употребят още и още - това са алкохолиците. Те не могат с една чаша вино дневно, само че оправдават несъразмерната си употроба с „ по този начин споделя лекарят - аленото вино е потребно "... Хората, употребяващи прекалено много и постоянно алкохол, имат болнични дни 2-3 пъти повече от непиещите, или пиещите рационално. Внезапната смъртност при злоупотребяващите е също 2-3 пъти по-висока. Продължителността на живота при алкохолиците е с 6-18 години по-малка в сравнение с при неалкохолиците. Това сочи изследване на Финландския фонд за алкохолни проучвания от 2005 г.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР