Часът на Земята 2020 мобилизира милиони, това съобщават от международната

...
Часът на Земята 2020 мобилизира милиони, това съобщават от международната
Коментари Харесай

И инициативите на природозащитниците ще се провеждат дигитално

Часът на Земята 2020 активизира милиони, това оповестяват от интернационалната природозащитна организация WWF.

Тази година WWF ще организира световната самодейност, отдадена на опазването на планетата, която ще се организира напълно цифрово заради създалата се конюнктура от властващия в съвсем цялата планета корона-вирус.

„ Природозащитна организация WWF е съпричастна с интернационалната рецесия, която визира и страната ни. В тази връзка самодейността Часът на Земята ще бъде маркирана при оптимални ограничения за сигурност. Организацията е поела уговорката да предприеме всички нужни ограничения за здравето на екипа, общностите и сътрудниците, с които работи. Ето за какво всички интензивности към самодейността ще бъдат извършени напълно в цифрова среда “, оповестяват от организацията

Тази година Часът на Земята активизира милиони хора да дадат своя глас за планетата. Всеки може да се включи в самодейността като посети едноименната онлайн платформа и подпише интернационалната петиция „ Глас за Планетата “, която приканва за незабавни дейности за запазване на общия ни домпланетата. Резултатите от нея ще бъдат показани по време на основни световни конференции през 2020 година Платформата дава опция на всеки и да направи своето персонално заричане към планетата, както и да го показа в обществените мрежи, предизвиквайки свои другари да се причислят.

Зад идеята за бъдеще в естетика с природата застават Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Прея, Виктория Георгиева, Ваня Щерева, Реми Тоин, Веси Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, Hayes & Y, Йордан Марков, RDMK и Котаракът Румен. И тази година Столична община се включва като сътрудник на самодейността и ще изгаси осветлението на емблематични за София здания и монументи. Инициативата е включена и в Календара на културните събития на Столична община. Посланици на Часа на Земята 2020 от страна на бизнеса са Playtech и iCard.

„ Нуждата от обединяване и грижа за нашата планета и човечеството в никакъв случай не е била по-голяма. В този сериозен миг повече от всеки път се нуждаем от взаимност и обединеност. Това са извънредно сложни времена, само че дружно можем да се оправим, подкрепяйки се един различен, и да излезем от тази рецесия по-силни, по-обединени и по-подготвени за справяне с световните провокации “, споделя Веселина Кавръкова, изпълнителния шеф на WWF България.

От съображения за сигурност WWF приканва хората да отбележат Часа на Земята от у дома, като на 28 март дружно с милиони съидейници по света изключат светлините алегорично сред 20.30 и 21.30 часа. През последните тринадесет години изгасването на светлините се трансформира в интернационален знак в над 170 страни, който цели да притегли вниманието към нуждата от незабавни дейности за бъдещето на планетата и човечеството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР