Час след нападението срещу Иванович тази сутрин около 9.15 часа

...
Час след нападението срещу Иванович тази сутрин около 9.15 часа
Коментари Харесай

Държавният Глава Изрева Преди Броени Минути: Терористичен Акт!!! Службите На Крак! Бойко Борисов Лично

Час след нападението против Иванович тази заран към 9.15 часа локално време е открит запален автомобил " Опел Астра " без регистрационен номер, за който полицията допуска, че е обвързван с убийството, оповестява Танюг, представени от Българска телеграфна агенция.

За събитията е известен способният прокурор, който е отишъл на мястото на престъплението, уточни косовската полиция.

По думите на началника на полицията в район Север Бесим Хоти всички политически сили търсят нападателите. Частта на града, където е осъществено убийството, е блокирана от полицията.

Заради убийството, кметът на Косовска Митровица Горан Ракич свика изключителна среща с представители на интернационалните задачи КейФОР и ЕУЛЕКС и косовската полиция, на която да бъде разисквана сигурността в града.

Припомняме, че Оливер Иванович бе атакуван тази заран от незнайни към този момент лица и умря в болница от получените пет огнестрелни рани в региона на гръдния панер. Той бе атакуван пред офисите на своята Гражданска самодейност " Свобода, народна власт, истина ".

Съпартийката и сътрудничка на Иванович Ксения Божович сподели, че никой не е чул стрелбата, а раненият Иванович бил открит пред офиса от съседка, която се прибирала от пазар.

По думите на Божович, сътрудниците на Иванович не са знаели за някакви закани против него и той е бил човек, който в никакъв случай не се оплаквал.

Косовският министър за завръщането на бежанците и малцинствените общности Далибор Йевтич сподели, че убийството на Иванович е " самобитен потрес ", който внася в допълнение напрежение в така и така обтегнатата обстановка.

Танюг напомня, че предходната година бе разпален персоналният автомобил на Оливер Иванович, а през 2005 година под служебния му автомобил бе подхвърлена бомба.

Президентът на Сърбия Александър Вучич пък дефинира убийството на Оливер Иванович като терористичен акт .

" Убийството на Оливер Иванович е терористичен акт и ние ще се отнасяме към случая като подобен “, съобщи сръбският държавен глава.

По-рано през днешния ден изказване по тематиката направи и министър председателят Бойко Борисов:

" Категорично съдя убийството на Оливер Иванович, политически водач на Гражданска самодейност „ Сърбия, народна власт, правдивост ” в Косово. Всяко принуждение е в несъгласие с цивилизационните полезности и европейския избор на страните от Западните Балкани. Очаквам политическите елити и всички жители да проявят зрялост и въздържаност. Върховенството на закона не може да се слага под подозрение и имам вяра, че отговорните за това закононарушение ще понесат своята отговорност. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР