Чанта от алигаторска кожа за почти 19 000 щатски долара

...
Чанта от алигаторска кожа за почти 19 000 щатски долара
Коментари Харесай

Чанта от алигаторска кожа за хиляди долари бе унищожена заради разрешително

Чанта от алигаторска кожа за съвсем 19 000 щатски $ бе унищожена от австралийските митнически управляващи поради липса на
позволение за импорт за 50 $, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Луксозната чанта е иззета от митницата на летището в Пърт. Тя е купена от австралийка от бутик " Сен Лоран " във Франция.

Търговията със артикули от алигаторска кожа е неразрешена в Австралия, само че вносът им е вероятен, в случай че купувачът заплати 50 $ за позволение според Конвенцията за интернационална търговия със застрашени типове.

Жената си е осигурила такова позволение за експорт на чантата от Франция, само че не е кандидатствала за документ за импорт в Австралия.

Максималното наказване за търговия с артикули от диви животни в Австралия е 10 години затвор. Купувачката на скъпата чанта обаче няма да бъде санкционирана или наказвана в допълнение.

Загубената от нея голяма сума е " скъпо предизвестие ", че документите би трябвало да се оформят съгласно разпоредбите, сподели министърът на околната среда Сюзън Лей. " Освен разпоредбите, значимо е хората да отделят време да се замислят за етиката в стилните си желания ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР