Чамкория - романът на Милен Русков, ще излезе до края

...
Чамкория - романът на Милен Русков, ще излезе до края
Коментари Харесай

"Чамкория" на Милен Русков излиза до края на седмицата в преработен вариант

Чамкория " - романът на Милен Русков, ще излезе до края на седмицата в модифициран и скъсен вид. Новото издание ще е към 550 страници и в един том, за разлика от първото, което беше в два тома с общо 630 страници.

" Направих стилистични съкращения, които не засягат сюжета и героите, също така поправих няколко по-важни фактологични неточности, и най-накрая включих 1-2 доста положителни и къси смешки в нея ", сподели пред " Дневник " създателят.

Решението е извънредно, защото " Чамкория " излезе едвам през пролетта. Пред " Дневник " издателите на романа от " Жанет-45 " обявиха, че то е на самия публицист.

Случаят не е казус. Романът " Хайка за вълци " на Ивайло Петров също е бил редактиран сред изданията, напомни пред " Дневник " литературният историк Михаил Неделчев. Според Милен Русков Вера Мутафчиева също е редактирала свои към този момент издадени книги. Като не се брои казусът с " Тютюн " на Димитър Димов, преработен партийна повеля.

Че Русков има желание да редуцира романа си, стана известно още през октомври. Тогава уеб сайтът " Площад Славейков " напомни битките му с текста от първичните му 700 страници, както и личните му думи от една от полемиките за книгата - че в днешно време да напишеш книга над 500 страници е естетически крах. Това "...общо взето приказва, че нещо в нея не е направено както би трябвало, не е задоволително модерна. И е доста допустимо казусът с " Чамкория " да е подобен. Просто не можах да я съкратя повече ", съобщи тогава Русков.

Ако се съди по читателския интерес обаче, " Чамкория " не може да се назова крах. Над 15 хиляди копия са продадени към този момент от двата тома на книгата, споделиха пред " Дневник " от " Жанет 45 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР