Чакането на новите Galaxy Note10 и Note10+ определено си заслужаваше.

...
Чакането на новите Galaxy Note10 и Note10+ определено си заслужаваше.
Коментари Харесай

Samsung Galaxy Note10+: светът на Android има нов крал

Чакането на новите Galaxy Note10 и Note10+ несъмнено си заслужаваше. Имахме опцията да се докоснем до Samsung Galaxy Note10+ няколко дни преди да се появи на пазара и умерено можем да обявим, че това е всичко, което желаете от един смарт телефон.

Note10 и Note10+ са за тези, които не могат да си разрешат да се лишат от нищо, за тези, които знаят какво желаят и по какъв начин могат да го получат. И е подготвен умело да отговори на всички ваши потребности - без значение дали става въпрос за фотоси и видео, нова игра или работа.

Дизайн

Макар и това да е надалеч от най-важното за притежателите на модели от серията, Note10+ несъмнено е най-привлекателният до момента. Смартфонът се предлага в три цвята - " Черно зарево ", " Бяло зарево " и най-интересният - " Сребърно зарево ", който отразява светлината по подобен метод, че съчетава в себе си голям брой цветове, чието преливане притегля мигновено въздействието, когато го извадите от джоба си.

Гърбът е на Note10+ е стъклен, както подхожда и на модел от този клас. Освен че това го прави по-красив, то разрешава както безжично зареждане, по този начин и ви дава опцията вие да заредите интелигентен часовник или други телефон. Там се намират и четири камери, върху които ще се спрем по-късно.

Предното и задното стъкло са добре предпазени с Gorilla Glass 6, а сред тях стои алуминиева рамка. Отгоре намираме слота за SIM карта и уголемение на вътрешната памет. Бутонът за активиране на екрана към този момент се намира от лявата страна и е подложен задоволително ниско, че да е леснодостъпен. Същият служи и за активиране на гласовия помощник Bixby. Дизайнът и умните софтуерни функционалности вършат телефона елементарен за прилагане и държане, макар гигантския екран.

Една от огромните промени виждаме в долната част на телефона, където липсва 3,5-милиметровия аудиожак. Не бихме споделили обаче, че ни липсва - изключително при съществуването на AKG слушалките в комплекта, които се свързват непосредствено с Type-C врата на устройството.

Разбира се, моделът е водо- и прахоустойчив с рейтинг IP68.

Екран

Най-голямата смяна, която чака всеки нов притежател на Note10+, е дисплеят. Със своите 6,8 инча, това е най-големият екран, който Samsung са слагали в телефон. Дисплеят е Quad HD+ резолюция от 3 040 х 1 440 пиксела, като е допустимо да изберем и Full HD+с цел по-малък разход на сила.

Качествата му обаче надалеч не завършват единствено с размера. DisplayMate, които организират задълбочени самостоятелни проби, сипят суперлативи за качеството на картината на sAMOLED панела. Той " чупи " няколко върха в смарт телефон света, измежду които за свръхточно цветопредаване, висока бляскавост и контрастност, като печели най-високата допустима оценка А+. Той е HDR10+ сертифициран, което подсигурява тъкмо пресъздаване на тона и контраста при гледане на наличие.

Благодарение на дребните рамки и извивките в профил, Galaxy Note10+ може да се похвали със съответствие сред екран и предната част на телефона от цели 92%. Изчезналите рамки разрешават на екрана да порасне и на височина, като към този момент доближава съответствие 19:9, както при S10. Извивките от двете страни разрешават активирането и на спомагателни функционалности, като бърз достъп до приложения, бележки, известия и други.

Новост е и селфи камерата. При Note10+ тя се намира в центъра на екрана, за разлика от слагането вдясно при Galaxy S10. За самата камера ще приказваме по-късно, само че би трябвало да споменем, че Samsung са успяли да я създадат с диаметър едвам 4,7 милиметра, или едвам 0,15% от площта на екрана, което заслужава да бъде упоменато.

Под екрана, с изключение на камерата, се намира и ултразвуков датчик за пръстов отпечатък.

Samsung са познати с прелестните си екрани и този на Note10+ се подрежда на върха в промишлеността.

Мощ и батерия

Екранът и продуктивността са две от най-важните неща за огромна част от потребителите на Note10+. Така наречените power users няма да останат разочаровани.

" Под капака " на смарт телефона се крие чисто новият Exynos 9825, разгласен дружно с Note10+. Процесорът е основан на новата 7nm технология и разполага с осем ядра, което подрежда Note10+ измежду най-производителните модели в света. Отделният графичен процесор също се оправя чудесно и Note10+ се класира над S10+, съгласно самостоятелни проби. Моделът е с предостатъчните за още години напред 12GB RAM.

Всичко това, дружно със Samsung OneUI, подсигуряват бърза работа на телефона, без значение какво желаете да вършиме. Той се оправя чудесно даже и с няколко приложения, които работят по едно и също време на един екран - YouTube, Гугъл Maps, Chrome и бележки, да вземем за пример.

За тези, които обичат да поиграят някоя игра след дългия работен ден, също имаме положителни вести. От Samsung са подобрили Game mode, с помощта на изкуствен интелект, и продуктивността се е нараснала с 10 %. Обновена е и системата за изстудяване.

Тук е моментът да споменем и вътрешната памет - при Note10+ тя е 256 или 512 GB, което ни се коства премного. Ако имате потребност обаче, може да я разширите и елементарно да достигнете 1,5TB пространство за всичките ви филми, видео, фотоси, игри и други файлове.

За всичко това се грижи най-голямата батерия в Note до момента - солидните 4 300 mAh, които ще ви разреши да не се притеснявате дали ще имате ток до края на деня. Когато въпреки всичко се нуждаете от презареждане, може да избирате от 25W зарядно, което идва в комплекта и съумява да ви даде през целия ден работа за 65 минути; 45W зарядно, което Samsung ще пусне на пазара и разрешава зареждане за 30 минути, както и безжично 15W зареждане. Както споменахме, Note10+ може да зарежда безжично други устройства, като умни часовници или други смарт телефони посредством функционалността PowerShare.

Камери

Камерите, с които Note10+ е оборудван, ни изненадват извънредно прелестно. Моделите от серията постоянно са снимали добре, само че новият Note10+ към този момент бе разгласен за най-добре снимащия смарт телефон в света от самостоятелната лаборатория DxOMark.

Моделът към този момент може да се похвали с четири датчика: съществена камера, ултраширока, телефото и Time of Flight (ToF). Последният дава и една изключителна опция, която считаме, че след време ще стартираме да виждаме при всички премиум модели, само че към този момент Note10+ е единствен. Мощният процесор разрешава в действително време да употребявате красивия боке резултат към този момент освен в фотоси, а и във видео, с което си гарантирате надалеч по-красиви и отличаващи се фрагменти. Технологията към момента не е съвършена, само че сме уверени, че със идващите софтуерни обновления ще стане още по-добра.

Note10+ има и още една необикновено забавна функционалност при 4К видео записа - с помощта на трите микрофона към този момент може да " зуумнете " освен фрагмента, само че и звука. Да, прочетохте вярно. Когато приближите към даден обект или човек, микрофонът и процесорът се концентрират върху него, като усилват звука в фрагмента до три пъти. Впечатляващо е меко казано.

ToF датчикът дава опция и да мерите безусловно обекти в стаята.

За съществена камера имаме 12MP датчик със запазената марка на Samsung - двойна адаптираща се бленда - f/1,5 или 2,4, което подсигурява изчистени и ясни фотоси при всякаква светлина. За положителните нощни фотоси се грижи и новия нощен режим. Камерата има и оптична стабилизация.

Ултрашироката камера, която ви разрешава да хванете повече в фрагмента си, има 16MP резолюция и бленда f/2,2. Ъгълът, на който съумява да снима, е цели 123 градуса.

Телефото датчикът е 12MP и обезпечава двукратно оптично приближение. Както посочихме, всичко това подсигурява първо място в класацията на DxOMark измежду смарт телефоните. " Без значение дали снимате фотоси или видео, може да сте уверени, че ще получите изключителни резултати от последния флагман на Samsung ", споделят те.

S Pen

Достигаме и до най-интересната част и запазена марка на моделите от серията Note - писалката S Pen. Тази година тя е радикално изменена, получава доста нови функционалности, само че и резервира всички остарели.

Тази година стилусът получава 6-осов датчик, както и жироскоп, акселерометър и нова батерия, която може да издържи до 10 часа отвън гнездото си.

Новите технологии, вградени в S Pen, дават нови благоприятни условия за жестове, с които да контролирате телефона - усеща се съвсем като магическа пръчка.

Благодарение на bluetooth, може да контролирате камерата, да вземем за пример, от няколко метра - да сменяте предна и задна камера, да сменяте режимите на фотоси и видео и да вършиме фотоси. Освен това може да движите стилуса, като по този начин контролирате равнището на приближение.

Действията, които придвижванията извършват, може да бъдат променяни по ваше убеждение. Освен това Samsung дава на разработчиците достъп до технологията, което значи, че скоро ни чакат редица забавни приложения. Дори първите към този момент са факт - потребителите ще могат да управляват видео наличието в платформи като YouTube и Netflix.

S Pen оказва помощ доста и при обработката на видео наличие на самия смарт телефон.

Всички останали познати функционалности, като да вземем за пример бързото записване на бележки при заключен екран, са тук. А Note10+ към този момент може да разпознава ръкописните ви фрази и да ги превъща в текст, който може да споделяте и редактирате, както и да търсите в него. Определено потребно. И поддържа български език сносно.

DeX е станал по-умен, а скорошно съглашение сред Samsung и Microsoft дават опция на потребителите на Note10/+ опцията за безпроблемна връзка сред смарт телефона и настолен/мобилен компютър, като ще получавате всичките си известия, имейли, известия на устройството с Windows. А DeX към този момент работи и единствено с включения в комплекта USB кабел.

В умозаключение можем да кажем, че Note10 моделите несъмнено ще отговорят на упованията на всички, които харесват серията. И имат цялостен капацитет да разширят почитател базата, с помощта на прелестния си дизайн, висшия си екран, отличните камери и мощта, която имат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР