Чакаме становище и ще видим кой е прав и кой

...
Чакаме становище и ще видим кой е прав и кой
Коментари Харесай

Денков: Чакаме проверки, ако Хинков е прав, директорът на Пирогов ще понесе санкции

" Чакаме мнение и ще забележим кой е прав и кой крив. Със сигурност министър Хинков работи съгласно пълномощията си. И Народното събрание, и Министерският съвет би трябвало да работят съгласно пълномощията си ", съобщи министър председателят Николай Денков в коментар по проблема " Пирогов ".

 

Той приказва пред медиите на Калотина, където дружно с министъра на енергетиката инспектираха газовата връзка със Сърбия.

 

" Здравният министър твърди, че шефът е нарушил законите и има нарушаване на Закон за обществените поръчки. Ако това е правилно, шефът би трябвало да си отиде. Директорът твърди, че това не е правилно. Естествено в тази ситуация съдия би трябвало да бъдат способените институции - това са АДФИ и прокуратурата. Когато те дадат тяхното мнение кой е прав и кой е крив, тогава ще знаем каква е картината. Ако нещо се оспорва, това ще стане ясно от инспекциите. АДФИ и прокуратурата би трябвало да се изкажат, това чакаме ", акцентира министър-председателят.

" Ако Хинков има съображение и е работил вярно, шефът на Пирогов би трябвало да понесе наказания. Защо да го избавям Хинков без да знам какъв е резултатът ", попита Денков.

" Средствата, които се дават, би трябвало да отидат за лекуване на болните, в случай че се окаже, че шефът на " Пирогов " е работил непозволено, значи министърът си е приключил работата ", безапелационен бе министър председателят.

 

Акад. Денков отговори и на медийни въпроси, свързани с тематиката за дерогацията и " Лукойл ".

 

„ Това, което постоянно сме вкарвали в тези полемики, са причини и разсъдък. Радвам се, че те откриха своето място. Както няколко пъти споделям към този момент, добре е всяка институция да се взре в главните си задания. Действително, в Народно събрание главните задания са конституцията, бюджета, антикорупционния закон, регулаторите. Второ, би трябвало да работим в съгласуваност с тях. Не е задоволително Народно събрание да взима решения, които не са разисквани с нас, а ние би трябвало да ги осъществяваме “, разяснява Денков.

На въпрос продава ли се рафинерията в Бургас, министър председателят акцентира: „ Единственият, който може да даде публична информация, е „ Лукойл “. Очевидно са стартирали подобен развой. Ще търсят авторитетни интернационалните консултанти в тази сериозна договорка. Кой ще купи зависи от купувачите, които се явят. Сделката няма да стресира пазара на горива, само че опитите да се стресира работата на рафинерията, като дерогация за три дни, сигурно стресират пазара. “

По мотив българската такса върху преноса на природен газ от Русия, министър председателят съобщи: „ Тази такса няма да се изисква нито от Сърбия, нито от Унгария, няма какво да ги тормози. Друг е въпросът, че обстановката може да се употребява за техни вътрешни проблеми, които да си решат. По отношение консултациите с Европейска комисия – те си не престават, в случай че би трябвало, може да се наложи прецизиране на формулировката. Продължава този развой, само че няма нищо притеснително за двете страни. Парите, за които става дума, няма да ги заплаща „ Булгартрансгаз “, а дали ще ги дадат руснаците – следва да забележим. “

На въпрос дали ръководещото болшинство е нормализирано, той отговори: „ Вече привикнах всеки ден да чакам какво ли не. Гледаме си работата, вървим по управническата стратегия. Каквито проблеми има да решаваме, ги решаваме. Такъв е светът, в който живеем. Важното е да си свършим работата ”, добави министър председателят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР