Чакаме го през всичките тъмни и мрачни шест зимни месеца.

...
Чакаме го през всичките тъмни и мрачни шест зимни месеца.
Коментари Харесай

„Лицемерието“ на слънцето и защо трябва да се борим с него не само на плажа

Чакаме го през всичките тъмни и мрачни шест зимни месеца. Още през първите дни, които се покаже, бързаме да излезем на открито, да вдигнем лице към него и да го оставим да ни погали с топлите си лъчи.

Зарежда ни с готовност за живот, повдига ни настроението, настройва ни романтично-ваканционно и не стопираме да му се радваме – слънцето е нашият най-хубав пролетен другар.

Става още по-хубаво, когато кожата поеме малко от слънчевите лъчи и леко се матира. Леко сивкавия загар изчезва и всички ставаме с прасковено-румена кожа.

Искаме да сме все на открито, спортуваме навън, разхождаме се, обядваме на чист въздух и то грее ли, грее от горната страна ни.
 image2_16x9.png Теодора Духовникова за женската мощ и актьорството: „ Много години минаха, с цел да възприема себе си като актьор “ На фокус
И като че ли незабелязано се трансформира от другар във зложелател. Прекалим ли с излагането на слънце, кожата почервенява и стартира да боли, с времето се обсипва с петна и бръчките се задълбочава.

Слънчевите лъчи изпиват всяка капка живителна влага от кожата, по този начин нужна ни, с цел да имаме по юношески свежа кожа.

Да, слънцето има своята тъмна страна и постоянно ни подлъгва да му се доверим, единствено с цел да ни покаже неприятното си лице.

Прекомерното излагане на слънце води до прибързано стареене на кожата, формиране на пигментни петна и в дълготраен проект може да усили риска от рак на кожата.

Затова е извънредно значимо да се пазиме от слънцето, без да стопираме да го обичаме.

 слънце град iStock

И в случай че за плажа към този момент сме си построили инстикт да се мажем със слънцезащитен крем, то не можем да кажем същото за града.

Всъщност до момента в който НЕ съдебномедицинска експертиза на отмора на плажа, поемаме доста по-голямо количество ултравиолетови лъчи.

Когато спортуваме навън, разхождаме се с децата или обядваме в градината на ресторанта с приятелите си, сллънцето изсипва върху нас благодатно-състаряващите си лъчи.

Затова имаме потребност от сериозна слънчева отбрана и в града.

 слънце Avene

Ето по кое време сме най-уязвими от слънчевите лъчи:

Докато обядваме

Слънчевите лъчи са най-силни сред 11 и 15 часа – тъкмо във времето, в което обядваме на открито. Когато избирате летния си крем за лице, постоянно следете да е с висок слънцезащитен фактор. Още по-добре е, в случай че има отбрана и от градското замърсяване- втората причина за прибързано стареене на кожата.

Докато спортуваме

Слънчевата отбрана е извънредно значима когато спортувате на открито. Физическото натоварване подлага кожата на напрежение. Оксидативният стрес, генериран от свободните радикали, способства към външните агресори, породени от излагането на слънце и от физическата интензивност.

Важно е продуктът, който ползвате по време на спорт, да ви пази от слънцето, само че и да е с лека, водоустойчива текстура. И не забравяйте да намажете шията и раменете си, освен лицето.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР