Чакахме от 20 дни сумата от изнудването да се получи.

...
Чакахме от 20 дни сумата от изнудването да се получи.
Коментари Харесай

Безочието На Иванчева Е Тотално! Ето Къде И От Кого Си Е Получила Тлъстия Подкуп!

" Чакахме от 20 дни сумата от изнудването да се получи. Голяма част от нас не са се прибирали в домовете си. Организацията включва над 100 индивида. Всичко, което видяхте през вчерашния ден - беше избрана среща сред кметицата, зам.-кмета, медиатор, който е някогашен кмет и лицето, което е изнудвано “, уточни Гешев.

Той посочи, че Десислава Иванчева е определила къде ще бъде срещата за предаването на парите - кафене в центъра на София.

„ Изнудваното лице съобщи сумата на медиатора в едно кафе наоколо. Той се свърза с кметицата и зам.-кметицата, отиде при тях, седнаха, пиха кафе към два часа, взеха си парите. Той си взе 14 хиляди евро от тези 70 000 евро, което е неговата част, макар, че беше декларирал, че няма да вземе пари от кметицата “, разяснява шефът на Спецпрокуратурата.

Относно показния арест пред постройката на Спортната палата, Гешев изясни, че екипът не е знаел от кое място ще мине Иванчева.

„ Не ние сме решили от кое място ще мине кметицата, това си е неин избор. В момента, когато успяхме да я настигнем, наоколо към този момент чакаха следователи, химик, физик, фотограф. След като беше спряна, медиаторът беше арестуван в градинката на Кристал “, уточни Иван Гешев и добави, че в него са открити 14 хиляди евро, които са разказани по номера.

Прокурорът съобщи, че Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са били държани на място, с цел да се види какво става при претърсването на колата.

" Така й подсигуряваме правата и не може да каже, че сме подхвърлили парите. Бяха с белезници, тъй като не трябваше да пипат нищо, с цел да се извърши освидетелстване. След като двете бяха въведени в Спортната палата, с тях продължиха да се правят дейности - персонален обиск и освидетелстване. Всички следователи бяха с ръкавици. Ръцете на двете арестувани при инспекцията вътре в постройката светнаха като коледна елха. Няма по какъв начин да ми бъде обяснявано, че нещо им е подхвърляно, пипали са парите ", безапелационен бе Иван Гешев.

Откритите в служебния автомобил на Иванчева банкноти са били разказани една по една.

Шефът на Специализираната прокуратура посочи, че сега Десислава Иванчева, Биляна Петрова и медиаторът - някогашен кмет на региона, се притеглят в качество на обвинени за рушвет в изключително огромни размери, изключително тежък случай.

„ Наказанието за това закононарушение е от 10 до 30 години, конфискация на част или на цялото имущество, отнемане от права. Това е работно обвиняване, в границите на досъдебното произвеждане, са вероятни и други обвинявания, в това число и проведена незаконна група и пране на пари “, сподели още Гешев.

Председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество Пламен Георгиев добави, че прокуратурата е събрала огромен размер от годни доказателства, които би трябвало да са задоволителни, с цел да образуват убеждението на съда, че има незаконно действие.

" Сигналът беше подаден при нас от човек, който има строителен бизнес. Живял и работил дълги години в чужбина. Човек, който очевидно има различен нрав и мислене, човек, който желае нещата да се трансформират. Документирано е напълно държанието на Иванчева, на зам.-кметицата. Документирани са над 10 срещи. Има голям брой СРС-та. Тя действаше доста внимателно, отлагаше, пазеше се в диалозите. Имаме документирани диалози сред нея и медиаторите “, разяснява Георгиев.

Иван Гешев посочи, че строителният бизнесмен, подал сигнала, е имал позволение за градеж, само че му е трябвало заповед за изменение на устройствения проект.

" Има официална процедура, която трае една седмица. Общината би трябвало да уведоми заинтригуваните лица. В един миг се оказва, че тази седмица минава, минава една година и се стартират едни срещи със зам.-кметове. Дават се пояснения, че е изгубена преписката, че отново се е върнала, че отново е изгубена. Този човек е бил изслушан от столични съветници, само че това продължава да се случва. Накрая той получава позвъняване, в което му се споделя, че цената за разрешаването на този проблем е 20 евро на квадратен метър ", изясни спецпрокурорът.

По думите на Гешев, на бизнесмена е казано, че щом има капиталови планове за към 49 хиляди кв. м взаимната активност би трябвало да продължи за цена към 1 млн. евро. В резултат на договаряния цената е слязла до 500 хиляди евро, а по-късно Десислава Иванчева е понижила сумата на половина, като се е съгласила тя да бъде изплатена на части.

" Като след първата вноска ще стартира напредване на документите. Човекът обезпечава сумата, тъй като желае да спомага на страната и желае нещо да се усъвършенства, тъй като храни стотици служащи, на които не може да заплаща, тъй като страната му пречи ", добави Иван Гешев.

Той сподели още, че 70-те хиляди евро, с които бе арестувана Десислава Иванчева, е най-голямата сума, с която някой е арестуван.

„ Днес получих всекидневен сигнал от шеф на учебно заведение, която е по някакъв метод притискана от кмета на „ Младост “. Това не е първото взимане от Иванчева, а първото, което сме документирали. Смятаме, че е направила закононарушение, дали е отговорна ще реши съдът “, заключи Иван Гешев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР