Чака го и съд в Казанлък След проведено дисциплинарно производство,

...
Чака го и съд в Казанлък След проведено дисциплинарно производство,
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно полицай, дежурил и карал патрулка пиян

Чака го и съд в Казанлък

След извършено дисциплинарно произвеждане, в края на месец април, със заповед на шефа на ОДМВР-Стара Загора е наложено дисциплинарно наказване " уволняване " и е прекъснато служебното правно отношение на чиновник от РУ-Казанлък, оповестяват през днешния ден от пресцентъра на ОДМВР в Стара Затора. От там напомнят, че на 25.01.2023 година по време на осъществяване на служебните си отговорности мъжът бе открит да ръководи длъжностен автомобил след приложимост на алкохол - над 1.2 промила. Веднага по-късно служителят бе отхвърлен от работа, а против него стартира дисциплинарно произвеждане.

А на 10 май Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт по отношение на 51-годишния служител на реда и го съобщи на съд за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол по време на работа.

На 25 януари т.г. униформеният е управлявал патрулен лек автомобил " Шкода Рапид " с централизация на алкохол в кръвта 1.56 на хиляда, открита с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по член 343б, алинея 1 от Наказателния Кодекс. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което И.П. е упрекнат, е отнемане от независимост от една до три години и санкция от двеста до хиляда лв., споделиха тогава от прокуратурата.

И.П. изпълнявал длъжността младши контрольор - старши служител на реда в Участъка в Павел баня към Районно ръководство - Казанлък при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора и е имал пълномощия да ръководи патрулен автомобил.

Тогава стана ясно, че на 25 януари т.г. служителят е застъпил на 12-часова промяна в 20:30 часа. В 20:37 часа е бил извикан да се яви в Районното ръководство в Казанлък и е пътувал от сектора в Павел баня до Казанлък с патрулния автомобил. Явявайки се в Казанлък, мъжът е тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Тестът за опиати е бил негативен, само че за алкохол - положителет. Уволнениет дисциплинарно служител на реда е с 32 години стаж и скоро му предстояло пенсиониране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР