CEO на Twitter Джак Дорси счита, че само след десет

...
CEO на Twitter Джак Дорси счита, че само след десет
Коментари Харесай

Създателят на Twitter: „След 10 години биткойнът ще бъде единствената валута в света“

CEO на Twitter Джак Дорси смята, че единствено след 10 години биткойнът ще завоюва повече доверие от американския $ и ще стане най-актуалната международна валута.
Създателят на Twitter е на мнение, че след този къс интервал от време, милиарди хора от целия свят ще употребяват биткойни. Предприемачът сподели това в интервю за английското издание The Times.

„ В последна сметка светът ще премине към единна валута, интернет ще премине към потреблението на единна валута. Аз персонално смятам, че това ще бъде биткойнът “ – сподели Джак Дорси.

Въпреки че в този момент главната криптовалута има някои проблеми, които съгласно Дорси, пречат на биткойна да стане ефикасна валута, новите разработки на биткойн протокола, неизбежно ще доведат до нужните промени.

Последната забележка на Дорси, който е и съосновател на платежния стартъп Square, очевидно има поради технологията  Lightning Network  – вторият пласт за мащабирането на биткойна, даващ опция за реализирането на моментални и извънредно евтини транзакции.

В началото на този месец Lightning Labs показа първата бета версия на Lightning клиента за главната биткойн мрежа. Едновременно с това калифорнийският стартъп заяви за получена $2,5 милиона инвестиция, в това число и от Джак Дорси../ 

kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР