Central European Media Enterprises Ltd. (CME) - американският собственик на

...
Central European Media Enterprises Ltd. (CME) - американският собственик на
Коментари Харесай

Собственикът на bTV стартира преговори за пълна или частична продажба

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) - американският притежател на bTV и каналите от групата, стартира договаряния за стратегическо партньорство. Това може да включва частична или цялостна продажба на компанията, обединение с различен стратегически сътрудник или рекапитализация, заяви economic.bg.

За задачата се основава специфичен комитет, формиран от самостоятелни шефове, който да води процеса по разглеждане на разнообразни стратегически други възможности за развиването на компанията, с главен притежател AT&T Inc.

" CME има неповторим набор от активи и е открила ненадмината лидерска позиция в някои от най-бързо разрастващите се медийни пазари в Европа. След пет години невиждан напредък и впечатляващо понижаване на задлъжнялостта, компанията в никакъв случай не е била в по-добра форма. Ние мощно имаме вяра, че в този момент е подобаващият миг за осъществяване на този стратегически обзор. Компанията продължава сполучливо да извършва дълготрайния си проект, а оценката на други подобаващи стратегически други възможности съставлява спомагателен път за идентифициране на най-хубавия метод за максимизиране на цената за всички акционери на CME ", се споделя в формалната позиция на медийната група.

Там се споделя още, че в последна сметка може и да не се стигне до смяна на структурата след приключването на стратегическите други възможности. Дружеството не е определило график за този развой и не има намерение да дава актуализации или спомагателни мнения, в случай че не реши, че по-нататъшното откриване е уместно или належащо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР