CDC (Центровете за контрол и превенция на заболяванията са национален

...
CDC (Центровете за контрол и превенция на заболяванията са национален
Коментари Харесай

Експерти: Новите изисквания на САЩ за тестване на идващите от Острова са като да спреш комар с телена ограда

CDC (Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите са народен институт за публично опазване на здравето на Съединените щати) разгласи нови условия за тестване на идващите от Обединеното кралство, само че изследване на експерти от същата тази организация демонстрира, че тези правила могат да окажат напълно малко въздействие върху разпространяването на новата мутирала английска разновидност на вируса, написа.

От понеделник идващите от Британия би трябвало да имат отрицателен тест за ковид, излязъл през последните 3 дни. CDC популяризира новите правила в свое изказване във вторник, само че съгласно екипа за реакция против К-19 на самата работа тестването 3 дни преди полет няма да свърши доста работа.

То ще понижи риска от разпространяване единствено с 5-9%.

Според доктор Пол Офит, експерт по инфекциозните заболявания от University of Pennsylvania тези условия за тестване са „ като да разгърнеш ограда от телена мрежа за прекъсване на комарите “.

Заповедта на CDC отбелязва, че „ тестването на отстрани всички опасности “, само че прибавя, че когато е комбинирано с други ограничения, като самонаблюдение за признаци, носене на маски и разграничаване, „ може да направи пътуването по-безопасно “.

През март CDC спря идването на чужденци от Англия, което понижи пътуванията от Острова до Съединени американски щати с 90% – от към 30 000 на 3 000 пасажери дневно.

Тестовете за ковид постоянно пропущат напълно скорошно възпаление, тъй че някой може да даде негативен резултат, а в действителност да е възпален, само че просто още да няма в организма си задоволителен брой вируси, с цел да ги хване пробата.

„ Тестване до 72 часа преди полет ще пропусне доста хора – сподели доктор Питър Хотез, експерт по инфекциозни заболявания от Baylor College of Medicine.

Той акцентира, че новата разновидност се е появила във Англия още преди 3 месеца и най-вероятно към този момент е стигнала и в Съединени американски щати.

Тестване в деня на полета обаче може да бъде по-резултатно, защото ще редуцира рискът от предаване на болестта с 37-61%, гласи ноемврийският отчет на учените от CDC, който е основан на математически модели.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР