Caffe Florian във Венеция е създадено още през 1720 г.

...
Caffe Florian във Венеция е създадено още през 1720 г.
Коментари Харесай

300-годишното Caffe Florian във Венеция е най-старото кафене в Европа

Caffe Florian във Венеция е основано още през 1720 година – няколко години преди локалният композитор Антонио Вивалди да напише „ Четирите годишни времена “.

В най-старото кафене в Европа са се отбивали Гьоте, Лорд Байрон, Чарлз Дикенс, Казанова, Хемингуей и още куп звезди. Заради дългата си история, а и поради охолно декорирания си интериор Caffe Florian е съвсем със статут на музей и е една от забележителностите на Венеция.

Сервитьорите са с бели смокинги, могат да поддържат връзка на много езици и са изключително тържествени със сребърните подноси в ръце. В хубаво време масите на самия площад Сан Марко са изключително привлекателни, само че имайте поради, че за място извън се заплаща такса 6 евро. В заведението постоянно свири оркестър, за който също се доплаща 6 евро.

Разбира се, цените в Caffe Florian не са доста благотворителни. Едно кафе е 12 евро, а сладкишите стартират от 18 евро.

Повече за именитото заведение и доста фотоси, в това число на клиенти като Миранда Кър и Моника Белучи, можете да видите в уеб страницата LadyZone.bg
Най-старото кафене в Европа навърши 300 години! Гьоте, Лорд Байрон и Чарлз Дикенс са били клиенти на Caffe Florian във Венеция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР