Бюрото по труда в Монтана проведе младежка трудова борса, научи

...
Бюрото по труда в Монтана проведе младежка трудова борса, научи
Коментари Харесай

Близо 40 младежи намериха работа на трудовата борса в Монтана

Бюрото по труда в Монтана организира младежка трудова борса, научи организация BulNews.
Тя се осъществя по план „ Готови за работа”, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд и Инициативата за младежка претовареност. Пред присъстващите беше показана презентация за задачите и резултатите по план „ Готови за работа” и за ограниченията „ Заетост х 3”. В трудовата борса взеха присъединяване 10 работодатели от района, в това число Военно окръжие – II степен Монтана, които оповестиха общо 14 работни места на първичния пазар на труда. Обявени бяха работни места за занаятчия, произвеждане на хлебни и тестени изделия; служащ, сладкарско производство; готвач; помощник-готвач; сервитьор; продавач-консултант; водач, лекотоварен автомобил; търговски представител; общ работник; монтажник, железни конструкции; водач, автобус; автомонтьор. Военно окръжие Монтана показа информация за свободни работни места за военнослужещи.
По време на трудовата борса присъстващите работодатели направиха асортимент на безработни лица за 12 свободни работни места по планове "Заетост за теб ", "Нова опция за младежка претовареност " и за 14 свободни работни места по към този момент подадени поръчки на примитивен пазар на труда. Безработните лица аплайваха за длъжности стругар, общ служащ и чистач по план "Заетост за теб "; снабдител-доставчик, барман, сервитьор, служащ поддръжка и оператор индустриална линия по план "Нова опция за младежка претовареност "; служащ, покриване железни повърхности; машинен оператор, обработка на железни произведения, шлайфист, шлосер и фрезист на първичния пазар на труда. В трудовата борса участваха и представители на Кариерен център към ДРСЗ Монтана. Присъстващите на борсата безработни лица имаха опция да показват своите кандидатури пред работодателите, както и да получат информация и консултация по отношение на опциите за образование в Българо-германските центрове за професионално обучение; за кариерно развитие; за търсенето на работа в страните от Европейското икономическо пространство.
Борсата бе посетена от 37 търсещи работа лица. Работодателите демонстрираха интерес към част от кандидатурите на търсещите работа лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР