Бюрократичната машина продължава да сътворява абсурди, така че диагностицирането на

...
Бюрократичната машина продължава да сътворява абсурди, така че диагностицирането на
Коментари Харесай

Параграф 22: С положителен антигенен тест – нямаш право на PCR, нямаш PCR - не си “случай“

Бюрократичната машина продължава да сътворява парадокси, тъй че диагностицирането на хората с ковид да е оптимално комплицирано и доста от инфектираните да не влизат в формалната статистика. Държавата не признава резултатите от бързите антигенни проби. За да бъде доказан един случай, наложително би трябвало да има PCR тест, само че настоящите сега правила не престават да не обезпечават на хората опция за удостоверение с обществени средства.

На персоналните лекари е неразрешено да издават посоки за PCR-тестове на хора, които са с позитивни антигенни проби, тъй като се счита, че те са към този момент диагностицирани. Болниците пък отхвърлят да одобряват пациенти със подозрение за ковид без PCR тест. Това основава циничен кръг и доста проблеми, свързани с изолацията и карантинирането, приема в болница, издаването на болнични и не на последно място – със статистиката.

Няма PCR, няма случай

Защо страната не признава резултатите от антигенните проби? “ Към момента в страната се ползва формулировка за случай на Covid-19, настояща на територията на целия Европейски Съюз, според която лабораторно удостоверение на Covid-19 се прави по метода PCR . Предвид това и всички ограничаващи ограничения (изолация и карантина) са съобразени с публично прелюдия ред”, споделиха от Министерството на здравеопазването за Mediapool.

“Във връзка с използването на антигенни проби като диагностичен способ при новия ковид на равнище Европейски Съюз тече дейна връзка сред страните членки, разисква се и изменение на условията за лабораторно удостоверение, които да бъдат отразени в нова формулировка на случай, която да бъде общовалидна за всички страни членки “, споделят от министерството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР