Бюджетният дефицит във Великобритания се свива рязко през декември 2017

...
Бюджетният дефицит във Великобритания се свива рязко през декември 2017
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит в Обединеното кралство се свива през декември

Бюджетният недостиг във Англия се свива внезапно през декември 2017 година до най-ниско равнище от десетилетие насам, демонстрират данни на английската статистика ONS.

Британският бюджетен недостиг за деветте месеца до декември 2017 година (първите 9 месеца на английската финансова година, започваща на 1-ви април) се свива до 50 милиарда паунда. Бюджетният недостиг е с близо 12% по-малък от дефицитът по отношение на същия интервал на 2016 година.

Заемите в обществения бранш, изключвайки банките, се намаляват през декември с 2,5 милиарда паунда по отношение на година по-рано до 2,6 милиарда паунда.

Според ONS съществена причина за това е възобновяване на заеми от Европейски Съюз за 1,2 милиарда евро, отразявайки обстоятелството на контрактувания за 2017 година по-малък по мярка общ европейски бюджет и възходящата проверка на икономическите прогнози за страните-членки на Европейски Съюз.

В същото време приходите в английската хазна от Данък добавена стойност са нарастнали през декември на годишна база с 4,9% до рекордните в историята 1,23 милиарда паунда.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР