Бюджетният дефицит набъбна до 1.4 млрд. лв.Бюджетният дефицит през октомври

...
Бюджетният дефицит набъбна до 1.4 млрд. лв.Бюджетният дефицит през октомври
Коментари Харесай

Вечерни новини: Природният газ рязко поскъпва; Бюджетният дефицит набъбна

Бюджетният недостиг набъбна до 1.4 милиарда лева
Бюджетният недостиг през октомври набъбна до 1.4 милиарда лева, демонстрират предварителните данни на Министерството на финансите. Това значи, че единствено за месец октомври страната е похарчила с над 600 млн. лева повече, в сравнение с е съумяла да събере, като ведомството не прецизира аргументите за това.
Цената на природния газ в България скача с 36% през ноември
Природният газ нараства с 36% през ноември, достигайки 82.12 лева/MWh (без данък и ДДС). Това е окончателната одобрена цена за месеца от Комисията за енергийно и водно контролиране по предложение на „ Булгаргаз “.
Държавата заплати за банкрута на свързаната с Ковачки „ Топлофикация Габрово “
Министерският съвет утвърди парите за Община Габрово, с които да компенсира семействата, оставени на студено от свързаната с Христо Ковачки „ Топлофикация Габрово “. След години на непрекъснати проблеми и безгрижие за неприятното ръководство на сдружението, в последна сметка то банкрутира преди няколко месеца.
Кабинетът усили съвсем незабележимо линията на беднотия за 2024 година
Кабинетът дефинира нова линия на беднотия за 2024 година Прагът ще бъде повишен до 526 лева, или с 22 лева повече, в сравнение с е през тази година.
Задава ли се нов интернационален състезател при ритейл парковете в България?
Бурните вложения в бизнес парцели в София са към края си. Ситуацията става все по-нестабилна, вложителите все по-плахи, а чувството за свръхпредлагане – все по-голямо. За срутва на капиталовия пазар в столицата признават и от Cushman & Wakefield Forton, които са изготвили разбор на този пазар за интервала от началото на 2023 година досега.
Еврото се промъква в една доста евроскептична страна
Правителството няма политика да го одобри, обществото не го желае и централната банка се стреми да резервира контрола върху лихвените проценти. Ангажиментът за вероятно прекосяване към еврото беше основно изискване за присъединение на Чешката република към Европейския съюз, само че след съвсем две десетилетия страната даже не е покрай неговото публично приемане, написа Bloomberg.
Зашеметяващ поврат: Фалитът застигна бързо нашумялата WeWork
Популярната компания за гъвкави работни пространства WeWork възнамерява да подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност още идната седмица. Това заяви източник, осведомен с делата на борещата се с големи задължения и загуби компания.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР