Бюджетната комисия в парламента гласува на второ четене промени в

...
Бюджетната комисия в парламента гласува на второ четене промени в
Коментари Харесай

По 100 лева за Великден, но само за бедните пенсионери

Бюджетната комисия в Народното събрание гласоподава на второ четене промени в бюджета на Държавното публично обезпечаване, заяви " Фокус ". 

С измененията се плануват разноски за великденски добавки за пенсионерите. Депутатите в комисията взеха решение надбавки да получат всички пенсионери, които се намират под прага на бедността, която да бъде в размер на 100 лв.. 

Първоначалното предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи бе единствено пенсионерите под линията на беднотия да получат надбавка от 75 лв.. Впоследствие постъпиха оферти от " Възраждане " и Българска социалистическа партия, които целяха разширението обсега на мярката. От " Възраждане " желаеха всички пенсионери да получат по 100 лв. за Великден, до момента в който от Българска социалистическа партия желаеха пенсионерите под линията на беднотия да получат по 100 лв., а останалите 50 лв..

Има ли риск за нарастването на пенсиите от 1 юли

От Българска социалистическа партия Румен Гечев съобщи, че от позиция на обществената правдивост били предложили 50 лв. и за пенсионерите, които са над линията на беднотия. 
 istock istock
Председателят на комисията Йордан Цонев изясни, че от преизпълнение на вноските Национален осигурителен институт ще може да се оправи с помощта. За нея ще са нужни към 54 млн. лв.. За другата част от мярката (бел. от ред. - която визира всички пенсионери) постанова трансфер от огромния бюджет, а към този миг нямало изясненост дали ще може да бъде осъществен. 

Очаква се окончателните текстове да бъдат гласувани в петък на второ четене.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР