Бюджетен закон минава през две основни комисии – бюджетна и

...
Бюджетен закон минава през две основни комисии – бюджетна и
Коментари Харесай

Близък на Нинова кресна срещу ПП: Още ли си давате знаци, бе? Играете си със съдбата на българите

„ Бюджетен закон минава през две съществени комисии – бюджетна и икономическа. И бива отритнат от ръководещото болшинство. Да припомня, че в комисиите са специалистите на Народното събрание, там са хората, които най-добре познават тази тема. И всички, като се изключи по 3-4-ма от Политическа партия споделят: Този закон не го приемайте. Становищата са негативни. И в този момент, внезапно в пленарна зала този закон се приема. Какво се случва? “
С тези думи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски се обърна към ръководещото болшинство в пленарна зала след гласуването на измененията в Закона за Данък добавена стойност.
„ Някой да изясни какво се промени от момента, в който този закон беше гледан в комисии досега, в който се гледа в зала през днешния ден. Да, постановат се такива промени сред първо и второ четене, само че когато законът е признат в комисия. Този закон не беше признат “, акцентира Свиленски.
Социалистът се обърна към ръководещото болшинство в залата: „ Г-н Йордан Цонев ненапълно даде отговор – дават знак към министъра на финансите. Само че аз запитвам, има ли ръководещо болшинство, което стои зад този законопроект? И зад идващите законопроекти? Или нощта на знаците продължава? И докога ще давате знаци? Докога ще си играете със ориста на българските жители, давайки си знаци вътре в ръководещата коалиция? “
„ Притесняват ни текстовете в закона за основаване на профилиран програмен продукт, който да е обвързван със системите на Национална агенция за приходите и който в действително време да регистрира продажбите на ресторантьорите. Не знам дали ще кажа някаква вест, само че това и сега го има. И защото знаем, че от средите на ръководещото болшинство има положителни софтуерни експерти, като стартираме през профилиран програмен продукт за избори, та минем през профилиран програмен продукт за търговски обекти – да не би посредством тези текстове да се сътвори работа на избрана компания или избран софтуерен експерт, непосредствен до ПП-ДБ. Няма друга логичност за този текст ”, съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Христо Проданов по време на дебатите в Народното събрание.
Той уточни, че социалистите не са съгласни и с предлагането за неплащане на сметки, когато няма издадена касова записка, тъй като, по думите му, това би основало извънредно огромни проблеми и няма метод да бъде следено и потвърдено.
„ Поради тези недомислици в закона, ние ще се въздържим на първо четене, а на второ четене ще подкрепим текстовете за увеличение на прага на Данък добавена стойност и за оставане на 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите ”, сподели Проданов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР