Бюджетът за тази година трябва бъде приет окончателно през новата

...
Бюджетът за тази година трябва бъде приет окончателно през новата
Коментари Харесай

Христо Иванов: Бюджетът за тази година трябва да бъде приет окончателно през новата седмица

" Бюджетът за тази година би трябвало бъде признат дефинитивно през новата седмица ", съобщи пред БНР Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ".

" По задачите за конституционни промени е хубаво, че ще има конституционно болшинство, което ще застане зад тях. Тези хрумвания занапред ще бъдат дискутирани и прецизирани. Намаляване на безконтролността и властта на основния прокурор. Разделяне на Висшия правосъден съвет (ВСС). Възможност за самостоятелна конституционна тъжба. Как да се ограничи ролята на служебния кабинет. 24 май да стане народен празник - просвещението като съществена идея на българската страна ", разяснява той.

И разясни, че концепциите са общи. 

" Например, ГЕРБ от години оферират в стратегиите си разделяне на Висш съдебен съвет на два съвета. 24 май за народен празник - също. Ние даваме нашите версии за текстовете, само че те стъпват върху необятен консенсус ". 

Той акцентира, че диалогът с " Възраждане " ще бъде сложен, " тъй като това е диалог за световната посока, в която се ангажира България ". 

По думите му логиката на парламентарната народна власт е да се работи в вярна посока с съперниците:  " Ние не сме джамахирия и един да вземе цялата власт, с цел да споделя какво да се случва. Пет пъти опитахме в безусловно невиждана политическа рецесия и на фона на най-голямата геополитическа спазъм, която се случва на нашето генерации то десетилетия насам. Пет пъти видяхме, че на никой не се дава цялостната власт. Посланието е - би трябвало да седнете и да търсите диалог ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР