Бюджетът за спорт е увеличен от 137 милиона на 149

...
Бюджетът за спорт е увеличен от 137 милиона на 149
Коментари Харесай

Увеличават бюджета за спорт с няколко милиона

" Бюджетът за спорт е повишен от 137 милиона на 149 милиона лв. за следващата година ", съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

Това е реалност, откакто проектобюджетът на страната беше утвърден на първо четене.

" Това е олимпийска година и федерациите, които към този момент имат извоювани квоти, ще получат по-добро финансиране, тъй като тяхното присъединяване към този момент е несъмнено. Подготовката е доста значимо да се извърши на равнище. Естествено, ние сме разделили стратегиите на три - такива, които ще вървят на олимпиада сигурно, за олимпийски спортове с високо спортно майсторство и неолимпийски спортове с високо спортно майсторство, тъй че уповавам се да създадем заслужено систематизиране на тези средства, които има ", сподели още спортният министър.

И добави: " Ние имаме Програма за развиване на спортните клубове. Насърчавам всички клубове да пишат планове по нея, да търсят финансиране. За следващата година бюджетът за нея е повишен с 2 милиона лв. или е общо 15 милиона. Има средства за спортните клубове ".

На срещата участваха още регионалният шеф Виктор Стойчев и кметът на община Ловеч Страцимир Петков. Темата бе " Развитието на спорта в района – поле за взаимоотношение на страната, общините и спортните клубове ". Бяха разисквани проблемите за развиването на професионалния и всеобщ спорт в района.

Спортната общност формулира ясни проблеми. Това са неналичието на спортна инфраструктура и подобаващи условия, в които децата да упражняват и да се готвят за спортовете, които практикуват. " Това, което можем ние да създадем от Министерството на младежта и спорта е, че имаме стратегия за инфраструктура, която е с 50 % самоучастие ", уточни министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР