Бюджетът за 2024 година ще бъде обсъден в Тристранния съвет.

...
Бюджетът за 2024 година ще бъде обсъден в Тристранния съвет.
Коментари Харесай

Тристранният съвет oбсъжда Бюджет 2024

Бюджетът за 2024 година ще бъде разискван в Тристранния съвет. След като обществените сътрудници разясняват бюджетите на Данък " Обществено обезпечаване " и Националната здравно-осигурителна каса, те ще показват мненията си по цялостната финансова рамка, изчислена при недостиг от три % на начислена основа, средногодишна инфлация от 4,8 на 100 и растеж на стопанската система от 3,2 %.

БНР припомня, че в петък приходната и разходната част бяха увеличени с парите, които евентуално биха събрани от таксата на „ Газпром “ поради преноса на природен газ. Бизнесът няма да поддържа проектобюджета, стана ясно през вчерашния ден. Според национално показаните работодателски организации, терзание буди плануваното внезапно повишаване на дълга, което слага под подозрение темпа на стопански напредък. Бюджетът може да излезе от 3-процентния недостиг, нужен за влизане в еврозоната, предизвестиха те. Министърът на финансите Асен Василев отговори в изявление в бТВ

" Ако нямаме салдо 3% тази година и не реализираме салдо 3% следващата година, това значи една от главните поръчки на кабинета - за еврозоната да бъде провалена. Такова нещо, в случай че се случи, аз непосредствено си отивам. Аз персонално нямам доверие, че ще се случи и работим доста интензивно да не се случи ".

Премиерът Николай Денков дефинира през вчерашния ден разликите по бюджета сред партиите, подкрепящи държавното управление, като „ преодолими “. Асен Василев,заедно с ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи, разяснява в петък „ горещите точки “. Стигна се до нов скъсен график за завършек на разрешената на страната ни частична анулация на възбраната за импорт на съветски нефт и опциите на бургаската рафинерия да работи с него. 

 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР