Бюджетът трябва да бъде върнат обратно в бюджетна комисия, за

...
Бюджетът трябва да бъде върнат обратно в бюджетна комисия, за
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС искат връщане на бюджета за обсъждане в комисия

Бюджетът би трябвало да бъде върнат назад в бюджетна комисия, с цел да се заложат съответни на интернационалната конюнктура буфери.

Това желаеха от ГЕРБ-СДС, представени от Българска телеграфна агенция.

Според Делян Добрев, даже и преди войната в Украйна, този бюджет беше несъответстващ на икономическия напредък и инфлацията , споделя го Българска народна банка и други авторитетни институции.

Според него, предстоящата облага на АЕЦ-Козлодуй за тази година ще бъде евентуално над 3 милиарда лева , т.е. има пари за обезщетения, изключително за бизнеса. След като стартира войната в Украйна министърът на финансите сподели, че този бюджет не дава отговор към този момент на действителността, добави Добрев. Освен това има 204 оферти единствено от ръководещото болшинство за корекции и то преди военните събития, означи той.

В момента се подигравате с парламентаризма, с над шест милиона българи, на които - добър или неприятен, той с нещо им оказва помощ, обърна се към ГЕРБ-СДС министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Тя означи, че в мненията им има огромно разминаване - първо, харчат се доста пари, ляв бюджет, по-късно - няма политика по приходите. Центрирайте си тезата - за какво нямаме бюджет толкоз време, по-късно да го върнем в комисията и да го гледаме изначало, предложи тя на опозицията.

Не разбрахме в каква роля направихте това изявление, попита Десислава Атанасова.
 Народно събрание одобри бюджетите на обособените министерства Обновена
Народно събрание одобри бюджетите на обособените министерства

Депутатите се върнаха на Бюджет 2022 на късно съвещание

Министърът на енергетиката Александър Николов уточни, че в днешната обстановка да се вършат изявления с откровени неистини, е закононарушение. Той изясни разликата сред средноаритметична и среднопретеглена цена. Компенсациите имат два съставния елемент - размер и цена, и в случай че видите цената преди и след обезщетенията в Европа, ще си извършите изводите къде сме ние, означи той.

В бюджета на Министерството на енергетиката предстоящите доходи, помощи и дарения са за 175 151 000 лева Разходи - 74 443 000 лева , от които настоящи разноски 56 085 800 лева в това число за личен състав близо 9 милиона лв..

Припомняме, че на дълго съвещание, което продължава, Народното събрание гласоподава бюджетите на обособените министерства. Вече трети ден депутатите преглеждат на второ четене законопроекта за държавния бюджет за тази година.

Вече бяха признати бюджета на администрацията на президента и на Министерския съвет за 2022 година, Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи (МВР),
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР