“Бюджетът на София за 2024 е на неизпълнените, на забравените

...
“Бюджетът на София за 2024 е на неизпълнените, на забравените
Коментари Харесай

В Столичния общински съвет обсъждат бюджета на София

“Бюджетът на София за 2024 е на неизпълнените, на забравените обещания на кмета. Не виждаме упоритост и обсег, повече от 50 % от парите за София са държавна прехрана. Тепърва следва да се срещаме в елементи с него, през днешния ден ще бъдем на среща с всички политически групи, с цел да обсъдим с кмета на София какво има и какво няма в бюджета ”.

Това съобщи пред Българска национална телевизия Георги Георгиев, общински консултант от ГЕРБ-СДС. По думите му огромна част от плановете в бюджета са стартирани от Йорданка Фандъкова.

Георги Георгиев означи, че кметът е обещавал повече упоритост, а в действителност се следи спад с няколко милиона лв. на приходите. Той добави, че вместо обещанието на Терзиев за нарастване на събраните налози – от 100 млн. до 300 милиона – в действителност има спад.

Според него огромният проблем е с градския превоз. Георгиев изясни, че обещаното нарастване на заплатите от 15% на чиновниците го няма в огромния бюджет. Той уточни, че би трябвало да стане ясно от кое място ще дойдат парите.

Общинският консултант сигнализира и че за възпитаници и студенти изтича отстъпката, която страната покриваше на общините. По думите му от 1 февруари месечните карти за градския превоз ще нарастнат за 63 000 възпитаници и студенти с към 5 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР