Бюджетът на НЗОК мина първо ситоДепутатите от ГЕРБ и Продължаваме

...
Бюджетът на НЗОК мина първо ситоДепутатите от ГЕРБ и Продължаваме
Коментари Харесай

Вечерни новини: Одобриха бюджета за пенсии и здраве; Цената на газа тръгва нагоре

Бюджетът на НЗОК мина първо решето
Депутатите от ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ утвърдиха на първо четене проектобюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Проектът планува с близо 1 милиарда лева повече доходи и разноски по отношение на миналата 2022 година до малко над 7 милиарда лева
Депутатите утвърдиха бюджета за пенсии, само че с едно мислено
Депутатите от ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ одобриха на първо четене бюджета на Държавното публично обезпечаване с едно мислено за потребността от промяна на пенсионния модел. Бюджетът на ДОО, който се ръководи от Националния застрахователен институт, за 2023 година е в размер на близо 22 милиарда лева, като по-голямата част са по линия на пенсиите. Разходите за тях тази година възлизат на 19.2 милиарда лева
„ Булгаргаз “ желае повишаване на газа от август
„ Булгаргаз “ предлага цената на природния газ през август да нарастне с 3% до 62.38 лева по отношение на сегашните 60.58 лева./MWh. Това излиза наяве от импортираното през днешния ден заявление за одобряване на цената в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).
Европейска банка за възстановяване и развитие желае да финансира третия мост над р. Дунав
Дългоочакваният трети мост над река Дунав може да бъде осъществен със средства от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Институцията има интерес да влага в построяването на оборудване сред Русе и Гюргево, както и в жп инфраструктурни планове, оповестяват от пресцентъра на Министерство на превоза след извършена среща сред отрасловия министър Георги Гвоздейков и шефа на Европейска банка за възстановяване и развитие за България Анка Йонеску.
Плановете на Министерство на регионалното развитие за 2.8 милиарда лева: Поддръжка и ново строителство на пътища
Регионалната комисия в Народното събрание одобри на първо четене проектобюджет 2023 година „ За “ гласоподаваха 12 членове на комисията, „ срещу “ – трима, а други четирима се въздържаха. По време на разискването участва и районният министър Андрей Цеков, който показа плановете на отрасловото ведомство. По думите му проектобюджета на Министерство на регионалното развитие, направен от служебното държавно управление, в размер на 3.9 милиарда лева е бил „ една фантазия “, защото осъществяването на миналогодишният е минимално.
Тол системата: Неработещи кантари и задаващ се митинг на превозвачи
Голям брой кантари, които би трябвало да наблюдават за претрупани камиони и които са част от тол системата, не действат. Това заяви Божидар Божанов от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ след питане до районния министър Андрей Цеков.
Депутатите задействаха и процедурата за нови подуправители на Българска народна банка
Депутатите задействаха и процедурата по желание на нови подуправители на Българската национална банка (БНБ). Става въпрос за претенденти за ръководства „ Банково “ и „ Емисионно “. В момента те се управляват надлежно от Нина Стоянова и Калин Христов, само че и двамата са с изминал мандат от над две години.
Dundee продължава да добива съвсем рекордно количество злато от „ Ада тепе “
Двете златни мини на канадската Dundee Precious Metals в България ѝ подсигуряваха над 70 хиляди унции злато единствено за второто тримесечие на 2023 година За интервала април – юни двете мини на компанията на територията на страната – „ Челопеч “ и „ Ада тепе “ – са записали резултати за злато и мед, в унисон с насоките, заложени още при започване на годината.
Жаклин и нейните чанти, които описват истории
„ Малкият принц “, „ Гордост и предубеждения “, „ Ана Каренина “, „ Майстора и Маргарита “, „ Закуска в Тифани “, българските „ Тютюн “, стихотворението „ Две хубави очи “  – това са единствено част от безконечните класики, на които едно 28-годишно момиче вдъхва нов живот по съвременен и разчупен метод. Цитати от запаметяващите се творби оживяват не къде другаде, а върху дамски чанти, които Жаклин създава сама ръчно.
Без човешки фактор: Бизнесът предлага нови правила за категоризация на къмпингите
Напълно нова разпоредба за категоризация на къмпингите в България приготви Сдружението на притежателите на къмпинги. Тя съставлява към 100 въпроса отговорите, на които дават съответните точки и най-после се получава категорията, на която дадения къмпинг дава отговор. По този метод човешкия фактор при оценката се свежда до най-малко.
Асен Василев прави промяна в организацията за одит на евросредства
Финансовият министър Асен Василев приготвя промени в одитната организация за средствата от Европейския съюз. Това излиза наяве от оповестени за публично разискване промени в устройствения ѝ устав. Според направения отчет от министъра задачата е повишение на успеваемостта ѝ и оптимизация на работните процеси.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР