Бюджетът на НЗОК касае всеки един от нас и е

...
Бюджетът на НЗОК касае всеки един от нас и е
Коментари Харесай

Жени Начева за ЦФЛД: Намаляваме административната тежест за родителите

Бюджетът на НЗОК касае всеки един от нас и е значимо всички жители да са наясно с измененията в здравното съсловие. Преместването на фонда за лекуване на деца беше стимулирано от обстоятелството, че касата има необикновен и на практика опит. Тя е контактна точка за връзка с европейските страни членки по тези въпроси и заплаща 2/3 от лекуването на децата, чието лекуване в чужбина и сега се финансира от Център "Фонд за лекуване на деца ". Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Намалява се и административната тежест за родителите на тези деца, тъй като документите ще се подават на едно място в касата. Запазват се правата, които са имали децата както за медикаментите, които не са включени в позитивния лекарствен лист, по този начин и за превоз, престояване на техните родители и преводи. Тези средства са обезпечени посредством трансфер от здравното министерство към касата ", сподели още тя.

"От на следващия ден е основана организация взаимно с НЗОК и Министерство на здравеопазването да се издадат нужните наредби и инструкции, които ще обезпечат безусловно равномерен преход за лекуването на децата. Лекарите и специалистите ще взимат своето решение за лекуването на деца, които и сега дават своите мнения, когато децата са получавали позволение за лекуване през ЦФЛД ", добави Начева.

"Касата носи отговорност и наблюдава лекуването на всички български жители и преди, и след оказване на лекуването в чужбина, тъй като по този метод ще се взима най-хубавото решение за проследяващо наблюдаване положението на тези пациенти ", разяснява заместник-министърът на опазването на здравето.

"Новата организация за медицински контрол, която от следващата година сплотява дейностите на Агенцията по трансплантациите и Медицинския одит, няма да бъде управлявана от досегашния шеф доктор Михаил Христов ", приключи Жени Начева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР