Бюджет 2024 влиза в парламента. Очаква се днес депутатите да

...
Бюджет 2024 влиза в парламента. Очаква се днес депутатите да
Коментари Харесай

Бюджет 2024 влиза в парламента

Бюджет 2024 влиза в Народното събрание. Очаква се през днешния ден депутатите да стартират разискванията за парите на страната за идната година.

В бюджета е заложено минималната работна заплата от 1 януари да стане 933 лв.. Очакванията на ведомството са междинните приходи у нас да се усилят с сред 10 и 12 на 100, а пенсиите ще се усилят от юли с 11%.

Бюджетът за 2024 година е създаден при следната макроикономическа рамка – растеж на брутния вътрешен артикул от 3,2%, средногодишна инфлация от 4,8 на 100. Заложеният недостиг в бюджета е 3% или 6,2 милиарда лв..

Първи политически реакции за бюджета също не закъсняха. Гаранции за финансирането на общините желаеха и от Движение за права и свободи. Оттам не разясниха дали са задоволителни дадените 1 милиарда лв. или ще упорстват за повече пари. Подкрепа за бюджета дадоха предстоящо от ПП-ДБ. От „ Възраждане “ считат, че бюджетът ще бъде подсилен от ръководещата сглобка и няма да има отстъпки.

От ПП-ДБ разясниха, че са склонни на взаимни отстъпки свързани с бюджета, само че в случай че те не засягат главните му цели. Подобно на ГЕРБ, и Движение за права и свободи желаеха да бъдат обезпечени парите за общините. Подобна позиция беше публикувана в медиите от името на ръководителя на парламентарната група на партията.

Категорично против бюджета се оповестиха от „ ИТН “.

Бюджетът би трябвало да бъде гласуван от депутатите до края на декември.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР