Бясна конкуренция свали цената на застраховка Гражданска отговорност с над

...
Бясна конкуренция свали цената на застраховка Гражданска отговорност с над
Коментари Харесай

Огромна изненада с Гражданска отговорност! Причината

Бясна конкуренция смъкна цената на застраховка " Гражданска отговорност " с над 100 лв. за две години. Процесът, който продължава и сега, е абсурден на фона на всеобщото повишаване на артикули и услуги и двуцифрената инфлация. За последните шест месеца множеството застрахователи са понижили цените си с най-малко 20 лв..

През 2020 година поради рестриктивните мерки в пътуванията и надлежно по-малкото вреди, Гражданската стартира да поевтинява. Ограниченията паднаха и пътуванията се възвърнаха, само че наклонността продължи. Неофициално от огромните компании признават, че всичко се прави за завладяване на по-голям пазарен дял.
-->
Комисията за финансов контрол пък няма пълномощия да следи ценообразуването на наложителната застраховка. Ролята на ведомството е да съблюдава дали наградите подхождат на поетия риск и на разноските на застрахователя.

Национална база данни за водачи с нарушавания у нас към момента няма и така наречен система бонус-малус в застраховането се отсрочва от години. Отделни компании обаче към този момент разполагат със свои и на база държанието на водача на пътя калкулират цената.

По предписание по-скъпа " Гражданска отговорност " заплащат младите водачи и тези, които ръководят мощни коли. Презумпцията е, че нерядко те карат с висока скорост и при злополука предизвикват и по-големи вреди. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР