Бяла майка твърди, че Southwest Airlines са смятали, че тя извършва трафик, когато е пътувала с чернокожата си дъщеря, според делото

...
Майка съди Southwest Airlines за расова дискриминация, заявявайки, че е
Коментари Харесай

Майка съди Southwest Airlines за расова дискриминация, заявявайки, че е била обвинена в трафик на хора, когато е пътувала с детето си от различни раси.

Мери Маккарти, която е бяла, пътува от Калифорния до Денвър с дъщеря си, която е чернокожа, за да присъства на погребението на брат си през октомври 2021 г., според делото, заведено в четвъртък.

„Без знание на г-жа Маккарти, докато бяха във въздуха, служител на Southwest се обади в полицейското управление на Денвър, за да докладва за г-жа Маккарти за подозрение за трафик на деца без друга причина освен различния цвят на кожата на дъщеря й от нейната“, костюмът твърди.

Докато Маккарти и дъщеря й вървяха по реактивния мост, те бяха изправени пред полицаи от Денвър, продължава.

„Полицаите започнаха да разпитват г-жа Маккарти и изясниха, че им е дадена расистко обвинена информация, че дъщерята на г-жа Маккарти вероятно е била трафикирана от нея, просто защото г-жа Маккарти е бяла, а дъщеря й е черна.

След сериозен разпит, по време на който дъщерята на г-жа Маккарти започна да се разплаква, г-жа Маккарти в крайна сметка беше позволена да си тръгне от служителите, но не и преди тази проява на крещящ расизъм от страна на Southwest Airlines да причини на г-жа Маккарти и дъщеря й изключителен емоционален стрес ”, се допълва в исковата молба.

Маккарти вярвала, че служителите в Денвър са били там, за да й кажат за друга смърт в семейството й, но им било казано, че служител на авиокомпанията я е докладвал като възможен трафикант на хора, според делото.

В интервю за CNN след инцидента миналата година, Маккарти сподели имейл, който изпрати до авиокомпанията с молба за извинение.

В имейла си до медийния екип на Southwest Маккарти каза, че иска писмено извинение от авиокомпанията, незабавно възстановяване на пълната цена на техните билети и „допълнителна компенсация за травмата, нанесена на невинно семейство и особено на скърбящи 10- годишно черно момиче.

По това време Саутуест каза, че са „обезсърчени“ от нейния разказ за събитията.

„Ние извършваме вътрешен преглед на ситуацията и ще се свържем с клиента, за да отговорим на притесненията му и да предложим нашите извинения за нейния опит да пътува с нас“, каза говорителят на Southwest Airlines Дан Ландсън в изявление за CNN през ноември 2021 г. „Нашите служители преминават през сериозно обучение по трафик на хора. Преди всичко Southwest Airlines се гордее с предоставянето на приветлива и приобщаваща среда за милионите клиенти, които пътуват с нас всяка година.“

Говорител на Southwest каза, че нямат коментар относно висящия съдебен спор.

MacCarthy иска неуточнена награда за обезщетение, включително емоционален стрес, душевна болка, страдание и неудобство.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР