Бял полицай от Чикаго бе признат за виновен в убийството

...
Бял полицай от Чикаго бе признат за виновен в убийството
Коментари Харесай

Американски полицай чака присъда за убийството на чернокож младеж

Бял служител на реда от Чикаго бе приет за отговорен в убийството на негър юноша, по който е стрелял 16 пъти през октомври 2014 година, съобщи „ Франс прес”. Джейсън Ван Дайк е приет за отговорен в застрелването от разстояние и без причина на 17-годишния Лакуан Макдоналд, който държал нож. 40-годишният Ван Дайк пледира, че е почтен.

Съдебните заседатели го признаха за отговорен в непредумишлено ликвидиране и други обвинявания, свързани с приложимост на огнестрелно оръжие при утежняващи виновността условия.
bTV Репортерите: Черни приказки Темата за расизма и полицейското принуждение е все по този начин настояща в Съединени американски щати
Присъдата ще бъде оповестена на по-късна дата.

През 2015 година бе излъчен видеозапис с убийството на чернокожия юноша, което провокира траяли с месеци безредици в третия по величина град на Съединени американски щати и оставката на началника на полицията на Чикаго. На записа се вижда по какъв начин Ван Дайк стреля по Макдоналд, който е на няколко метра от него, и продължава да изпразва пълнителя си даже откакто младежът лежи на земята.

Никой от другите девет присъстващи служители на реда не употребява оръжието си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР