Бяхте студентка със страхотни заложби и хубаво тяло, танцувахте до

...
Бяхте студентка със страхотни заложби и хубаво тяло, танцувахте до
Коментари Харесай

Моментът, в който се превръщаш в лелка

Бяхте студентка със страхотни заложби и хубаво тяло, танцувахте до сутринта, четяхте Мураками, мечтахте да отидете в Париж, а в този момент сте…

Често мъжете се възмущават, виждайки по какъв начин от готина и свежа мацка, в която в миналото са били влюбени, се излюпва лелка. Смятат се за излъгани по същия начин както, когато в магазина се пробват да ги подхлъзнат да вземат фалшив артикул.

Класическата лелка с наднормено тегло и сгънат небосвод, лимитирана до извършването на покупки на нещо, което става за готвене и е в промоция, до обикаляне в избор на най-хубавата детска градина или преподавател по литература за хлапето. С къса прическа, обута в къси парашутни панталонки на точки, похапваща пастичка в обедната почивка… от кое място се появи тази самобитна дама?

Ще ви кажа. Лелките са дами, които не живеят за себе си. Жени, принудени всеки ден и всеки час да вършат не както им постановат техните потребности и стремежи, а както диктува техният дълг. Те вършат каквото би трябвало.

Сред ясно откритите обстоятелства за дамите е и този, че множеството от тях страдат от ниско самочувствие, а едвам 2 % се разказват като красиви.

Лелките работят, обикалят промоционалните магазини и харчат недоразумението, наречено „ заплата “, тъй като се усещат длъжни да намерят най-хубавото и най-евтино нещо. По същата причина те се усещат виновни да обезпечат най-хубавото обучение на детето си. Няма нищо неприятно в тези неща, за какво обаче те хапват пастички? Вероятно попълнят запасите си от сила, която не могат да си набират посредством разходки и сън. Защото спят понякога, когато децата не ги болят зъби и стомах, когато тях не ги боли глава, когато никой у дома няма температура.

Забелязали сме, че измежду свободните и необременени от житейски тегоби дами, които вършат каквото си желаят, няма лелки. Те може да са маргинални, да пият, да вървят по мъже, може би са странни, само че не са лелки. Една лелка постоянно живее, с цел да е потребна на другите, с цел да утолява непознати ползи и стремежи.

Победете лелката в себе си, крещят стилните списания. Наспете се, яжте вкусни неща по пет пъти дневно, ходете три пъти седмично на фитнес и три пъти на плуване. Отидете на коафьор, купете си нови облекла. Разбира се, че  всяка жена желае и фитнес, и коафьор, и басейн, и пътешествия, само че има двама възпитаници, парализирана свекърва, за която да се грижи и куп още отговорности.

Лесно е да упрекваме лелките, че са дебели, да се присмиваме на нелепия им външен тип, само че в случай че би трябвало да сме изцяло откровени, на някои от тях изискуем реверанс за всеотдайния, ежедневен и безмълвен героизъм. На тях частично се крепи този свят.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР