Бяхме помолени от колегите от ПП-ДБ за още малко време“.

...
Бяхме помолени от колегите от ПП-ДБ за още малко време“.
Коментари Харесай

Мария Габриел: Бяхме помолени от ПП-ДБ за още време. Преговорите продължават още този следобед

„ Бяхме помолени от сътрудниците от ПП-ДБ за още малко време “. Това съобщи вицепремиерът в оставка Мария Габриел след връчването на мандата от Румен Радев.

„ 7 дни е период, който аз не одобрявам, би трябвало в по-кратък да излезем с решение. Преговорите не престават още този следобяд “, уточни още Габриел. 

„ Приемам този мандат с възприятие за отговорност, само че въз основа на ясни правила, равнопоставеност в ръководството и страната да върви напред с ясни промени “, добави Габриел.

Тя добави, че с ПП-ДБ нямат разлики във връзка с целите за страната, регулатори, корупция, правосъдна система, само че целите и съставът на Министерски съвет вървят дружно, безапелационна беше тя.

„ Когато отсрещната страна те моли за още време, считам че отговорността за България е да го покажем. Преговорите ще продължат “, още веднъж повтори тя. 

Споразумението и съставът на Министерски съвет вървят дружно, съобщи от своя страна министър председателят в оставка Денков. 

„ До през вчерашния ден ние нямахме изясненост дали ще бъде подписано съглашението, а в този момент имаме единодушие, че ще се подпише и може да погледнем и съставът.

Сутринта, това което беше показан като проектосъстав ние го виждаме за първи път, той за нас е недопустим “, изясни Денков. 

Мария Габриел бе безапелационна, че позицията на ГЕРБ-СДС постоянно е била, че ще подпишат съглашението. Тя добави, че за нея в границите на 24 часа би трябвало да се реши какво се случва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР