Бяхме обвинявани, че плашим хората колко бързо щял да се

...
Бяхме обвинявани, че плашим хората колко бързо щял да се
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Не сме пред криза с боклука. Вкарваме регламента ...

" Бяхме упреквани, че плашим хората какъв брой бързо щял да се изчерпа потенциалът на депото. Направихме изследване, което демонстрира, че потенциалът ще се изчерпи до 20-28 месеца, като за този цех ГЕРБ споделиха какъв брой добре работел и каква горделивост е за тях ", съобщи кметът Терзиев преди дни и акцентира, че оборудване с потенциал 21 години експлоатационен период, ще бъде запълнено за към 9 години.

" Когато вкараме регламента " замърсителят заплаща ", ще има промени в такса боклук за софиянци - в каква посока и за кого, ще го уточним ", добави кметът в ефира на bTV.

 

" Правим планове, тъй като това са семействата и бизнесът, уточни той и увери, че когато са подготвени, ще споделят рамката, и то по-рано, с цел да са готови хората ".

 

" За едни ще има повишаване, за други – понижаване, в случай че генерираш доста отпадък, ще плащаш повече ", уточни кметът. По думите му тези промени би трябвало да залегнат в план-сметката и в други аспекти на бюджета.

 

" По проект върви и събарянето на ", изясни Терзиев. Той увери, че за 3-4 месеца противозаконната сграда би трябвало да бъде съборена. Фирмата вложител е показала линеен график сама да събори постройката.

 

Започват и инспекции на противозаконните градежи в столичните региони.

 

" Не е имало чистка в общинската администрация ", безапелационен бе Терзиев. " 126 индивида са освободени или 8,9%. Само 20 от тях са освободени по гледище на новата администрация, защото не са работили в обществен интерес. Няма по какъв начин да вършим чистки, желаеме да свършим работа ", съобщи Васил Терзиев.

" Има закони, би трябвало да се съблюдават ", акцентира градоначалникът.

Заплатата на кмета е съответна, акцентира той. Самият Терзиев дарявал цялата си заплата. За един мандат кметът дава обещание да реши казуса с дефицита тук-там в детските градини.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР