Бяха заложени допълнителни разходи и за култура и за още

...
Бяха заложени допълнителни разходи и за култура и за още
Коментари Харесай

Василев: Измененията на таксите на хазартните оператори ще генерират 200 млн. лв.

Бяха заложени спомагателни разноски и за просвета и за още няколко разнообразни пера. Това, което трябваше да се случи е тези разноски отнякъде да бъдат покрити. Приеха се оферти за промени на таксите на хазартните оператори, които се подвигат сред два и четири пъти. Това генерира един спомагателен запас от към 200 милиона лв., с който ще могат да бъдат покрити направените разноски.


Това съобщи финансовият министър Асен Василев след съвещанието на Комисията по бюджет и финанси към Народно събрание, в което на второ четене бяха разисквани предложенията за промени в Бюджет 2024, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“С това, което Комисията одобри все още бюджетът е осъществим. Остава да се уточняват финално всички подадени общински планове, което ще се случи в границите на деня на следващия ден и с приемането им ще приключи приемането на второ четене на проектозакона на държавния бюджет ”, добави Василев. Той посочи, че кметовете могат да изпратят финалните си планове до МФ до понеделник в 12:00 часа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР