Бяха повдигнати въпроси за данъчните афери в САЩ на съпругата

...
Бяха повдигнати въпроси за данъчните афери в САЩ на съпругата
Коментари Харесай

Жената на говорителя на Путин укривала и данъци в САЩ

Бяха повдигнати въпроси за данъчните афери в Съединени американски щати на брачната половинка на представителя на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, откакто публични документи са посочили, че тя може да не е оповестила същинските си приходи пред американските управляващи и не е разкрила задгранични банкови сметки.

Татяна Навка, която е някогашна олимпийска шампионка във фигурното пързаляне, също по този начин наподобява нелегално е претендирала за евентуално преференциален данъчен статут в Съединени американски щати , демонстрира следствие на английския в. " Гардиън ".

Съдебни документи демонстрират, че настрана тя не е платила имуществени налози в размер на десетки хиляди долари за къща , за която тя е споделила на американските управляващи, че към този момент е продала. Навка е живяла и упражнявала в Съединени американски щати в продължение на повече от десетилетие.

През 2015 година, след завръщането си в Русия, тя се омъжва за Дмитрий Песков, дългогодишния представител на Путин и заместник-началник на кабинета в Кремъл.
 Въпроси поради разточителния метод на живот на представителя на Путин и жена му
Въпроси поради разточителния метод на живот на представителя на Путин и жена му

Разполагат с парцели за над 10 млн. $

През предходната седмица проверяващият център Dossier дружно с " Гардиън " разкриха, че Навка е натрупала парцели на стойност повече от 10 млн. $ .

Навка е отказала да дава отговор на съответни въпроси на " Гардиън " за данъчните ѝ афери в Съединени американски щати. В тази връзка тя декларирала: " В предходната ви публикация вие не използвахте моите отговори и мнения, които изпратих. Очевидно вашият вестник не се стреми към обективност . Следователно не виждам смисъл да давам отговор на вашите въпроси. Вашите изказвания съдържат цяла поредност от погрешни и неточни детайлности . Освен това има доста персонална информация, чието издание се преследва според съветското, американското и английското законодателство. "

Навка се реалокира в Съединени американски щати през 1990-те години с тогавашния си брачен партньор и треньор Александър Жулин. Двойката се открива в щата Ню Джърси и купува няколко парцела там и в прилежащия Ню Йорк.

През 2004 година те са закупили мезонет в комплекса " Trump parc " на сегашния американски президент Доналд Тръмп, който се намира до Сентръл парк в Манхатън. На идната година те са придобили апартамент с две спални в " The Milan ", първокласен блок на " Второ авеню " в Манхатън.

43-годишната Навка е била непрекъснат гражданин на Съединени американски щати от най-малко 2006 година до септември 2015 година, когато е уведомила американското вътрешно министерство, че е напуснала Съединени американски щати и е отишла да живее в Москва.

През този интервал тя към момента е била длъжна да подаде годишни данъчни заявления в Съединени американски щати и да разгласи общите си доходи. Това е включвало доходи и от съветски източници.

Документите демонстрират, че сред 2006 и 2013 година Навка и Жулин са платили единствено 1 168 $ налози в Съединени американски щати за смесен приход, обхващащ заплати, бизнес облаги, доходи от наеми и облаги от продажби на парцели, в размер на 3,4 млн. $ . Въпреки че част от приходите са били обложени в Русия, те също по този начин са понижили американските си сметки с данъчни заеми и великодушни отписвания, позволени от закона за наемодателите.

През юли 2009 година Навка и Жулин оповестиха, че са се разделили . През 2010 година Жулин удостовери раздялата. Разводът им се състоя през юли същата година в съд в Москва.

Данъчната документи обаче демонстрира, че те са траяли да подават данъчни заявления като фамилна двойка в Съединени американски щати още няколко години . Брачните двойки в Съединени американски щати могат да обединят отстъпките си и да се възползват от някои данъчни облекчения, които са недостъпни за неженени или неомъжени хора.

Изглежда, че двамата са траяли да подават данъчни заявления, сякаш са имали брак най-малко до 2013 година, и наподобява са употребили данъчни заеми за деца и освобождение от налози за парцели чартърен при най-високите нива, предлагани на брачни двойки. Не е ясно дали биха или не биха дължали повече налог, в случай че бяха подали декларациите като необвързани хора.

Бил Периш, капиталов съветник от щата Орегон, който е работил като данъчен съветник за проверяващи за американското държавно управление, е декларирал, че женените данъкоплатци се третират доста по-различно от хората, които нямат брак.

" Налице е голямо количество законодателство към това ", прецизирал Периш, допълвайки: " Милиони елементарни данъкоплатци, които се развеждат, би трябвало да преминат през болката от разплитането на финансите им , с цел да възобновят подаването на молба като неженени или неомъжени. "

Навка и Жулин също по този начин са оповестили пред Агенцията за приходите на Съединени американски щати през 2009 година, че през същата година са продали своя къща в Ню Джърси за 1,2 млн. $. Заявената цена е по-ниска от 1,35 млн. $, които са платили за къщата три години по-рано, което разрешава на двойката да разгласи загуба и надлежно да получи данъчна отстъпка.

Въпреки това документите от локалните управляващи демонстрират, че двойката в действителност не е продала парцела и е траяла да я има, до момента в който не е била дефинитивно добита от тяхната банка на 4 януари тази година.

Съдебни документи по делото за лишаване на парцела демонстрират, че до тогава Навка и Жулин са дължали повече от 128 000 $ за десетилетие неплатени имуществени налози, в допълнение към ипотека на стойност 1,3 млн. $ и 120 000 $ за битови сметки, застрахователни награди и други такси.

Навка наподобява все по-притеснена за данъчната си обстановка в Съединени американски щати. През февруари 2016 година тя е наела рускоговорящ счетоводител в Ню Йорк, Иля Биков, с цел да прегледа данъчния ѝ статут и да продаде жилището ѝ в Манхатън.

Сред клиентите на Биков са Арас Агаларов, съветски олигарх в региона на недвижимите парцели и строителството, който е бил хазаин на Тръмп по време визитата му в Москва през 2013 година за състезанието " Мис Вселена ". Навка и Песков са наели американския проектант Боб Замполин да проектира замък край река в екслузивен имот на Агаларов в Москва.

Биков и компанията му Protax Services са се съгласили да оказват помощ за продажбата на жилището на Навка в Ню Йорк. Той дал евентуална оценка на парцела от 2,3 млн. $. По през юни 2016 година Навка скъсала връзките с Биков. Тя била недоволна от ревизирана от него продажна цена от 2 млн. $ и се отдръпнала от договорка с двама купувачи. Биков я призовал да одобри бърза оферта и я предизвестил, че управляващите могат да " конфискуват парцела " като част от иск против нея за неплатени налози.

Той също по този начин декларирал, че очевидният ѝ неуспех да разгласи задгранични банкови сметки в точния момент може да бъде " съществено нарушаване ".

Това може да е било отпратка към три банкови сметки в Швейцария, които Навка е разкрила през февруари 2014 година Сметките са в долари, евро и рубли. През предходната седмица Навка показала пред съветска телевизия, че " нямам дейна банкова сметка в чужбина ".

Също през февруари 2014 година тя е основала офшорна компания в Британските Вирджински острови, които са данъчен парадайс. Компанията Carina Global Assets беше разкрита в " Панамските документи ". По това време Навка е отрекла да има офшорни компании или сметки: " Не знаме кой би могъл да го е направил. Бих желала да схвана какво се е случило. "

През 2015 година Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е глобило банката на Навка в Люксембург за това, че не е разкрила " свързани със Съединени американски щати сметки " на някои от клиентите си. Не е известно дали Навка е била една от тях, или тя в последна сметка е уведомила американските данъчни за задграничните си сметки.

След разправията с Биков Навка е наела разнообразни счетоводители. Тя е разчитала на услугите на Злата Дикая, нейна другарка от Ню Джърси, който е работила като неин сътрудник. Според Dossier Навка е споделила на американските данъчни, че нейният " брутен " или общ приход за 2015 година е бил 81 341 $, пристигнали от нейната компания Eventica.

Тази сума покрива деветте месеца до 22 септември 2015 година, когато тя е престанала да живее в Съединени американски щати и е декларирала, че се е върнала за непрекъснато в Москва.

Доходите, които Навка е съобщила на управляващите в Съединени американски щати за 2015 година наподобява се разминават с тези, които е оповестила в Русия през същата година.

Като върховен държавен чиновници Песков е длъжен обществено да рапортува приходите на жена си, както и своите лични приходи. Според формалната му декларация Навка е спечелила е спечелила 1,8 млн. $ през цялата 2015 година Песков е изкарал 577 000 $.

Навка не е дала отговор на искане за пояснение на несъответствието. Не е ясно дали приходите са се нараснали внезапно през последното тримесечие на 2015 година

Доходите ѝ са се нараснали до 2 190 000 $ през 2016 година и 4 245 000 през 2017 година, съгласно формалните съветски регистри.

Навка и някогашният ѝ брачен партньор могат да се сблъскат и с други въпроси по отношение на това дали са били непоследователни в докладването на приходите си пред американските управляващи. През 2007 година те са показали пред Агенцията за приходите на Съединени американски щати в годишната си декларация, че са спечилили 166 700 $. Но по-подробни документи в същата декларация слагат приходите в размер на 323 032 $.

Документите демонстрират, че откакто са напуснали Съединени американски щати за Русия, Навка и Жулин са отдавали парцелите си в Ню Йорк и Ню Джърси, като са генерирали годишно от наем 190 хиляди $, които са заявили пред данъчните.

Но те постоянно са заявили загуби и са употребявали този приход за данъчни цели, с помощта на данъчната преференция за наемодатели, от която Тръмп също се е възползвал.

Регулацията разрешава на притежателите на здания да регистрират теоретична обезценка в цената на парцела си, даже когато действителните цени на парцелите не престават да нарастват.

През лятото на 2018 година Навка е продала жилището в Ню Йорк в The Milan за 1,7 млн. $. Това е довело до преустановяване на опасността от затваряне, която е висяла над парцела от 2013 година насам. " Дойче банк " в Ню Йорк, настойник на нейния първичен ипотечен заемодател, е наела колектор на задължения, откакто заплащанията по заема не са били погасявани.

Навка и Жулин също по този начин не са платили дължимите такси за обслужване на жилището, възлизащи на повече от 3000 $. Сметката по-късно била уредена.

Навка се е пробвала да се отърве от жилището в Ню Йорк, откакто е купила първокласен парцел в Рубльовка, залесена околност западно от Москва, където живеят членове на съветската ръководеща върхушка, и където тя и Песков живеят. През 2012 година този парцел е бил препоръчан за продажба на стойност 15,6 млн. $. Навка го е купила две години по-късно за 7,1 млн. $, казвайки, че покупката е станала в миг, когато цените са " почнали да падат ".

Покупката на къщата в Москва е финансирана от огромен частен заем, като Навка е отказала да даде повече детайлности.

Центърът Dossier е финансиран от Михаил Ходорковски, неприкрит критик на Кремъл, живеещ в заточение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР