Бяха иззети множество технически средства, чрез които телевизионен сигнал се

...
Бяха иззети множество технически средства, чрез които телевизионен сигнал се
Коментари Харесай

ГДБОП с нови разкрития за мощния удар срещу схемата на кабеларките

Бяха конфискувани голям брой механически средства, посредством които ефирен сигнал се разпространяваше до консуматори в Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Кърджали, Дупница и Бургас. Това съобщи Явор Колев от отдел "Киберпрестъпност " на ГДБОП.

"Тази интервенция е извършена по сигнали от правоносители, които са открили, че техните стратегии се излъчват от тези кабелни оператори, които не заплащат авторски права. Щетите, които са нанесени на Нова тв, Бтв и HBO са над 10,5 млн. лв.. Предмет на изземването са били единствено устройства, които имат съпричастие към разпространяване на това наличие. Легалната активност на компаниите не е била наранена ", сподели той.

"В градовете Бургас и Сандански са конфискувани сървъри, имащи отношение към мобилно приложение за разпространяване на мобилни стратегии. До безграничен брой консуматори в интернет са се разпространявали тв стратегии, за които въпросните компании не са имали права ", добави той.

"Към сегашния миг мога да кажа, че тв стратегии в градовете Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Кърджали, Дупница и Бургас се излъчват, само че не и пиратски. Интернет има в Сандански, Петрич, Кърджали и Сандански. Не са изземани устройства, които имат отношение към обезпечаването на съгласуваност на потребителите. Разбирам терзанието на жителите за това, че са останали без телевизионни стратегии, само че поради събитията, компаниите са направили закононарушение, то трябваше да бъде прекъснато ", съобщи Колев.

"Никои механически лица от въпросните компании не ни оказаха помощ при осъществяването на инспекцията. По време на инспекциите участваха експертите на отдел "Киберпрестъпност " на ГДБОП, представители на КРС и Европол ", сподели той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР