Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено

...
Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено
Коментари Харесай

Близнаците от Цалапица остават в ареста. Единият призна, че е видял убийството

„ Бях очевидец на убийството на моя другар Димитър Малинов. Искрено скърбя. “

Това сподели Борислав Динков , единият от арестуваните близнаци, пред Пловдивския областен съд, като изиска да бъде пуснат на независимост . Думите му обаче провокираха още по-голямо отвращение измежду присъстващите хора от Цалапица, до момента в който от самото начало майката на жертвата – Атанаска Бакалова плачеше , предава „ 24 часа “.

Когато защитата извеждаше братята от правосъдната залата, братовчедката на убития изкрещя към него:

„ Да го беше защитил. Негов другар си, по какъв начин е допустимо? “

Вторият близнак Валентин също призна , че с 24-годишната жертва са били другари и твърди, че съжалява .

Валентин и Борислав Динков са упрекнати в помагачество на посочения за палач Рангел Бизюрев . Защитата им в лицето на Светлана Званчева изиска делото да се гледа при закрити порти, само че съдът настоя да има бистрота .

Според държавния обвинител Димитър Костов анализът на доказателствата сочи, че съществува действителна заплаха братята да се укрият или да извършат ново закононарушение , в случай че бъдат оставени на независимост. Той дефинира Динкови като персони с висока социална заплаха и изиска най-тежката мярка.

Адвокатката от своя страна съобщи, че близнаците и за момент не са се укривали. Малко преди този момент обаче от прокуратурата оповестиха тъкмо противоположното .

Дни наред локалните хора стачкуваха пред дома им . Демонстрация имаше и през днешния ден пред Съдебната палата в Пловдив . Хората упорстват за ефикасни присъди за братята. Според тях те не са помагачи, а съучастници в убийството и заслужават доживотни присъди.

След къса отмора съдът реши двамата да останат за непрекъснато в ареста .

Междувременно вътрешният на шефовете на полицията в Пловдив и Стамболийски поради случая.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР