Буяр Османи обеща членство на Република Северна Македония в Европейския

...
Буяр Османи обеща членство на Република Северна Македония в Европейския
Коментари Харесай

Османи: До 5 години Северна Македония ще е част от ЕС

Буяр Османи даде обещание участие на Република Северна Македония в Европейския съюз до 5 години. Към момента той е външен министър и кандидат-президент на Северна Македония от Демократичния съюз за интеграция (ДСИ).
„ Като президент мога да завърша процеса на участие на РСМ в Европейски Съюз през идващите 5 години “, съобщи той. „ Първото ми заричане е участието на страната в Европейски Съюз до 2030 година Ако като министър на външните работи съм имал предизвикването да стартира договаряния с Европейски Съюз след 17 години очакване, имам вяра че като президент мога да завърша процеса на участие в Европейски Съюз през идващите 5 години. Ще употребявам целия капацитет на европейския фронт, всичките си познания, познанията от процесите, които съм управлявал, опита си, контактите си по света, с цел да завърша този развой през идващите 5 години. И ви давам обещание, че ще го направя, в случай че получа вашата поддръжка “, даде поръчка той.
Като второ заричане топ дипломатът уточни партньорството със Съединени американски щати. „ Няма по-голяма щета и по-голямо изменничество, което можете да извършите на народа си, от утежняването на връзките със Съединени американски щати “, акцентира Османи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР