Бутилка минерална вода с ДНК на мексиканеца Виктор Омар е

...
Бутилка минерална вода с ДНК на мексиканеца Виктор Омар е
Коментари Харесай

Маска с пушещ череп издала Омар – убиецът на Тургай. И ДНК, по бутилка

Бутилка минерална вода с ДНК на мексиканеца Виктор Омар е една от уликите против него за убийството на 33-годишния Тургай Сали от Хасково. Омар я оставил на мястото на престъплението, където два дни следил жертвата си, а при всяко минаване около къщата на целта се е преобличал, написа " 24 часа ", като цитира свои източници от следствието на бруталното ликвидиране.

Мексиканецът и Тургай се познавали от Гърция. Там Виктор Омар снабдявал с марихуана тайфа от австралийски жители, които я продавали. Тургай пък станал очевидец по делото против групата, която била наказана на затвор.

Омар бил първият излязъл на независимост и непрекъснато комуникирал през разнообразни мобилни приложения с останалите. Всички те имат още едно дело, по което Тургай също е очевидец, само че още не бил разпитан.

Омар влезнал у нас с рейс през Македония на 10 февруари. Веднага наел кола от компания в Кърджали. Там го завел негов прочут, който оставил своя телефон за контакт. Омар дал подправен испански паспорт, с който влезнал в страната ни. Там е бил и сниман. Ето го!



Оттам тръгнал за Хасково, където обикалял към дома на Тургай. Камери на съседи са го снимали най-малко 5 пъти, всякога в друго облекло. Веднъж мъжът бил със зимна шапка и дънки. Втория път носел каскет и костюм. Бил сниман и с спортен екип и бейзболна шапка. Последните 2 пъти носел разнообразни на цвят суитшърти с сложена на главата качулка. При петото си появяване пред дома на Тургай Омар е сниман от камера по какъв начин смъква качулката си на към 200 метра от мястото на престъплението. Така на записа се видяла голямата му татуировка на бивол на главата му.

Мъжът не е имал опит с оръжията. Затова ходил да простреля своя “Люгер”, диаметър 9х19. Направил го на поляна край Хасково. Там криминалистите разкрили гилзи, които съответстват с тази, открита в колата на Омар.

Около среднощ на 13 февруари Омар причакал Сали. Дебнел го в колата си, паркирана под балкон. Тургай разговарял със собствен другар пред дома си, когато се чули два изстрела. Единият бил неакуратен, другият попаднал в задните елементи на някогашния ММА войник.

Веднага след изстрелите Омар избягал, а камери от близки къщи засекли по какъв начин колата се отдалечава, снимали и номера. По това време Тургай бил закаран първо в Хасковската, а оттова и в болничното заведение в Пловдив.

Мъжът бил в схващане, по тази причина бил и разпитан. Той дал тъкмо и в детайли изложение на стрелеца. Казал, че не го познава, само че бил със характерна маска на лицето - с димящ череп.

Докато Тургай се борел за живота си, Омар карал към София. Снимали го камери по автомагистрала “Тракия”. Влязъл в столицата и се настанил в хостел “Шанс 2” до Женския пазар. Платил 2 нощувки за 104 лева, каквато била цената за една от двете единични стаи. Дал сумата в брой.

А хасковските криминалисти към този момент били влезнали в дирите на мъжа и бързо подали регистрационния номер на автомобила в Главна дирекция “Национална полиция”. Те употребявали камерите от видеонаблюдението в София, които могат да търсят по регистрационни номера. Така бързо стигнали до мястото, където Омар се криел.

Мъжът бил арестуван в 06:30 часа сутринта на 14 февруари, или по-малко от 30 часа след убийството.

Мексиканецът спял и бил сюрпризиран, само че бързо се съвзел. Опитал да счупи мобилния си телефон, само че не съумял. В стаята криминалистите разкрили облеклата, които носел по време на огледите на къщата, както и маската с димящ череп, разказана от Тургай.

В колата му е открита и гилза за револвера. Тя изцяло съвпадала с патрона, открит в седалищните елементи на Сали.

ММА боецът и търговец на хранителни добавки умрял почти по времето на ареста на килъра му. Мъжът бил опериран, а патронът, който от задните елементи минал в бедрото - изваден. Според медици Тургай е умрял от кръвозагуба, а проектилът е пристискал артерията по този начин, че да спре кръвотечението.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР